«Πάσχα, λύτρον λύπης». Αμήν

Κύριε διευθυντά

Η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Χριστού είναι συνυφασμένη με τον πόνο, τη λύπη, την προδοσία, τη συκοφαντία και τον θάνατο. Πικρές και οδυνηρές εμπειρίες που δοκιμάζει ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής του και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων σαν αυτή της πανδημίας και της πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία, οι οποίες μας έχουν εξουθενώσει ψυχολογικά.

Το Θείο δράμα κορυφώνεται με την ατιμωτική Σταύρωση του Χριστού «υπό χειρών ανόμων και αδίκων». Σήμερα μια παρόμοια σταύρωση βιώνουν οι εκριζωμένοι από τις εστίες τους πρόσφυγες, οι συγγενείς των αθώων θυμάτων του πολέμου, οι πάσχοντες από ανίατες ασθένειες και οι αγωνιζόμενοι για την επιβίωσή τους συνάνθρωποί μας. Η εβδομάδα των Παθών, όμως, καταλήγει στο χαρμόσυνο γεγονός της Ανάστασης του Κυρίου. Στο πέρασμα από τα βάσανα και τον πόνο στη λύτρωση, από τη φθορά στην αφθαρσία και από τον θάνατο στην αθανασία. «Θανάτου εορτάζομεν νέκρωσιν», αναγγέλλει ο αναστάσιμος ύμνος.

Την περίοδο αυτή μας δίνεται η ευκαιρία να βγούμε από τον εγωκεντρικό μας χώρο και να δείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Είθε το φετινό Πάσχα να αποτελέσει απαρχή λύτρωσής μας από τα πάθη μας και τα παντοειδή δεινά που μας περιζώνουν. Να γίνει «Πάσχα, λύτρον λύπης» κατά τον υμνωδό.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΝΑΣ

Δικηγόρος – Κατερίνη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT