Η μεζούρα κάποιων «προοδευτικών»

Κύριε διευθυντά
Ευτυχώς για την Ελλάδα, υπάρχουν προοδευτικοί πολίτες σε όλες τις τάξεις της κοινωνίας μας που με τις εκάστοτε σωτήριες παρεμβάσεις οδηγούν τη χώρα σε μια σωστή προοδευτική διακυβέρνηση. Ευτυχώς!

Εμπλεοι προοδευτικού δυναμισμού, προοδευτικής αντίληψης και προοδευτικής ορθότητας, αγανάκτησαν για όσα τόλμησαν να πουν ή να προτείνουν οι «άλλοι», οι συντηρητικοί, οι οπισθοδρομικοί, οι τρισκατάρατοι.

Βγήκε ένας Ελληνοουκρανός από την Εθνική Λυρική Σκηνή, από τους «άλλους», και μίλησε για τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία. Δεν το ενέκριναν οι προοδευτικοί συνάδελφοί του και επενέβησαν αμέσως δυναμικά, εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους. Πήραν φυσικά την απάντηση από το κοινό που καταχειροκρότησε τον… εκτραπέντα και γιούχαρε τους προοδευτικούς.

Να και οι προοδευτικοί της ΚΟΑ και της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ! Πρότεινε ο Καβάκος να συμπράξει μαζί τους και τα έσοδα να διατεθούν για την ανασυγκρότηση του μαιευτηρίου της Μαριούπολης. Και πάλι, έμπλεοι προοδευτικής αντίληψης και ορθότητας, αρνήθηκαν την πρόταση του έξοχου μουσικού μας. Ευτυχώς έπειτα από λίγες μέρες πήραν κι αυτοί την απάντηση από το κοινό της κατάμεστης αίθουσας του Μεγάρου Μουσικής.

Να διχάσουμε λοιπόν και πάλι τον ελληνικό λαό –εύκολα βρίσκουμε εμείς οι Ελληνες τον τρόπο– σε προοδευτικούς αριστερούς και τους «άλλους».

Αλλά ίσως δεν ζούσατε τότε, να δείτε, να πονέσετε, να τρομάξετε, να σας έχει στοιχίσει προσωπικά ο εμφύλιος σπαραγμός της χώρας, τότε, πριν από περίπου 75 χρόνια.

Μένετε κολλημένοι στις προοδευτικές σας ιδέες. Εσείς έτσι τις χαρακτηρίζετε. Γιατί έτσι το θέλετε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT