Η Εκκλησία μας ήταν ξεκάθαρη

Κύριε διευθυντά
Σε συνέχεια της επιστολής του ομοτίμου καθηγητού του Πανεπιστημίου Κρήτης, Α.Π. Οικονομόπουλου, όπου αναφέρεται ότι «η απορία είναι μεγάλη για την πλειονότητα των Ορθοδόξων ιεραρχών οι οποίοι δεν αντέδρασαν…», θα ήθελα να μου επιτρέψει να τον ενημερώσω ότι την Κυριακή της Ορθοδοξίας έγινε στους ιερούς ναούς ειδική προσευχή με εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου, όπου καταδικάζεται απερίφραστα η ρωσική εισβολή χωρίς μισόλογα και συμψηφισμούς. Επομένως η Εκκλησία μας συνοδικώς έλαβε ξεκάθαρη θέση.

Επίσης είναι προφανές ότι τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρονται κυρίως στις δηλώσεις του Πάπα. Οφείλω να υπενθυμίσω τις αλλεπάλληλες τοποθετήσεις του Οικουμενικού μας Πατριάρχου καθώς και την επίσκεψή του στους Ουκρανούς πρόσφυγες στην Πολωνία. 

Εκ του τελευταίου ορμώμενος διερωτώμαι (κανένας υπαινιγμός για τον επιστολογράφο) πού βρίσκονται σήμερα οι λαλίστατοι «επικριτές» του κ.κ. Βαρθολομαίου για την αναγνώριση του Αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT