Μέγα ζητούμενο η σύνεση ηγετών

Κύριε διευθυντά
Με το άρθρο σας με τίτλο «Τι θέλει η Δύση στην Ουκρανία» της 27ης/4/22 εθέσατε την χείρα εις τον τύπον των ήλων και με ευθύτητα και διορατικότητα μας δώσατε μια σαφή εικόνα των μελλόντων να συμβούν στο θέμα του Ρωσοουκρανικού πολέμου. Βρίσκω πολύ σωστή την εκτίμησή σας, με την οποία δύσκολα μπορεί κανείς να διαφωνήσει, δεδομένου ότι οι τελευταίες δηλώσεις Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Οστιν, Λαβρόφ και λοιπών δεν αφήνουν περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών.

Να μου επιτραπεί να προσθέσω ότι οι ΗΠΑ επείγονται να αδρανοποιήσουν τη Ρωσία του Πούτιν, για να στραφούν απερίσπαστες στον ανερχόμενο κίνδυνο της Κίνας, η οποία επιτυγχάνει άλματα στον τομέα της πολεμικής τεχνολογίας και όχι μόνο. Θα προσπαθήσουν να το πράξουν δι’ αντιπροσώπου (Ουκρανία), αλλά αν δεν ευοδωθεί η προσπάθεια, δεν θα ήθελαν να διακινδυνεύσουν δεύτερο Αφγανιστάν. Και ακόμα να επισημάνω ότι πρέπει να εκτιμηθεί σοβαρά η πιθανότητα ο Πούτιν να στραφεί προς τα τακτικά πυρηνικά, αν βρεθεί σε αδιέξοδο. Τα τακτικά πυρηνικά όπλα είναι πρόκληση, αλλά αν χρησιμοποιηθούν δεν θα είναι απίθανη μια κλιμάκωση στα στρατηγικά, τα οποία θα μας γυρίσουν πίσω στα… ρόπαλα, όπως είπε και ο Αϊνστάιν. Απαιτούνται σύνεση και υπευθυνότητα από τους ηγήτορες όλων των πλευρών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT