Αρχή άνδρα δείκνυσι και τα πεπραγμένα

Αρχή άνδρα δείκνυσι και τα πεπραγμένα

Κύριε διευθυντά
Παρακολουθούσα, μακρόθεν και μερικώς το συνέδριο της Ν.Δ. Θα σταθώ στην ομιλία του πρώην προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά. Θα παραλείψω ένα λάθος του. Στην αρχή της ομιλίας είπε: «Υπηρετώ τη Ν.Δ. επί 45 χρόνια». Λησμόνησε να αναφέρει ότι ανέτρεψε μια κυβέρνηση της Ν.Δ. (Κ. Μητσοτάκη, 1993) και από τα 45, τα έντεκα ήταν εκτός κόμματος. Οπως «εκτός» είναι και τα πέντε τελευταία. Αλλού είναι, όμως, το θέμα που θέλω να αναφερθώ. Ο πρώην πρόεδρος επιτέθηκε με αιχμηρές φράσεις κατά των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Ν.Δ., ότι άφησαν να διεισδύσει στις τάξεις τους το πνεύμα του κατευνασμού, με άλλα λόγια της ηττοπάθειας. Αυτοαναδεικνύεται έτσι ως μόνος πατριώτης.

Ο Α.Σ. κυβέρνησε επί τρία (3) ολόκληρα χρόνια μετά του ΠΑΣΟΚ (Ευ. Βενιζέλος) και κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. «Αρχή άνδρα δείκνυσι», είπε ο αρχαίος σοφός. Ο Α.Σ. έδειξε, λοιπόν, με τα έργα του ό,τι είχε να δείξει.
Επειδή έχω μελετήσει αυτήν την εποχή, σας βεβαιώνω υπεύθυνα ότι:

– Μειώθηκαν δραματικά οι δαπάνες άμυνας.
– Μειώθηκαν οι μισθοί των στελεχών.
– Δεν έγιναν προμήθειες ούτε μιας βίδας για τη συντήρηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων.
– Οι αλλεπάλληλες αποστρατείες ικανοτάτων αρχηγών ΓΕΣ για κομματικούς λόγους καταρράκωσαν το φρόνημα του στρατού.

Συμπέρασμα: Για να εξοβελισθεί από τα κόμματα και τους πολίτες το πνεύμα του κατευνασμού, πρέπει να συντηρείται ένα στράτευμα με ισχυρό εξοπλισμό και υψηλό φρόνημα στελεχών. Οι πρώην πρέπει, στην κριτική τους, να επικαλούνται τα πεπραγμένα τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT