Πώς μπορεί να τρέχει όταν δεν κινείται;

Πώς μπορεί να τρέχει όταν δεν κινείται;

Κύριε διευθυντά
Αναγκάζομαι να γράψω αυτή την επιστολή επειδή είμαι γεμάτος πίκρα και αγανάκτηση κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μας δουλεύει χοντρά –συγγνώμη για την έκφραση, αλλά θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και βαρύτερη– εδώ και μήνες. Τρέχει ένα πρόγραμμα με τον τίτλο «Κινούμαι ηλεκτρικά» – συγγνώμη, όμως, δεν τρέχει τίποτε εδώ και καιρό. Το πρόγραμμα αυτό αφορά την επιδότηση ηλεκτρικών μικρο-οχημάτων και οχημάτων. Υπήρξε μία πρώτη φάση υποβολής αιτήσεων η οποία ακόμη, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, δεν έχει τελειώσει. Ανακοίνωσε το υπουργείο σε όλους τους τόνους ότι η δεύτερη φάση θα ξεκινούσε μέσα στον Απρίλιο. Εχουμε αγοράσει ήδη τα ηλεκτρικά οχήματά μας (ποδήλατα, μοτοποδήλατα, αυτοκίνητα) βασιζόμενοι στον λόγο του υπουργείου ότι θα ξεκινούσε η διαδικασία μέσα στον Απρίλιο. Η σχετική διαφήμιση στο Διαδίκτυο παραμένει ακόμη εκεί. Εδωσε το υπουργείο καινούργιους τηλεφωνικούς αριθμούς και διευθύνσεις e-mail, για να ρωτούν οι ενδιαφερόμενοι.

Αποτέλεσμα, είμαστε στα μέσα Μαΐου και όχι μόνο δεν έχει ξεκινήσει τίποτε, αλλά υπάρχει άκρα του τάφου σιγή εκ μέρους του υπουργείου. Καμία πληροφόρηση, καμία ενημέρωση. Τα καινούργια τηλέφωνα που έδωσε, στα οποία υποτίθεται τηλεφωνείς για να μάθεις, ή σιωπούν ή παίζουν μουσική μέχρι τελικής πτώσεως. Πάντως κανείς δεν βγαίνει για να πει τίποτε. Λυπάμαι βαθύτατα για την κατάντια ενός υπουργείου που έχει δώσει στο παρελθόν καλά δείγματα γραφής, να κρύβεται πίσω από την απραξία και την ανυπαρξία. Αν στο κάτω κάτω καταργήθηκε το πρόγραμμα ας βγουν να το πουν ευθαρσώς. Σε λίγο τα οχήματα που αγοράσαμε θα έχουν τόσο φθαρεί κυλώντας στους ανώμαλους δρόμους των ελληνικών πόλεων, που πλέον δεν θα είναι δυνατό να διαβαστεί ο «αριθμός πλαισίου» και ο «αριθμός κινητήρα» τους οποίους τόσο πολύ αρέσκεται να φυλάσσει η νεοελληνική γραφειοκρατία. Ή δεν θα έχουμε πια ηλεκτρικό ρεύμα για να τα κινήσουμε. Διαλέξτε και πάρτε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT