Το κυκλοφοριακό και οι λύσεις του

Kύριε διευθυντά 
Παρακολουθώ με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις απανωτές εξαγγελίες του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή σχετικά με τα μεγάλα οδικά έργα στον νομό Αττικής: προεκτάσεις της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα, υποθαλάσσια σύνδεση Σαλαμίνας, σήραγγες Υμηττού και Ηλιουπόλεως, περιφερειακή Αιγάλεω, κόμβος Σκαραμαγκά, προέκταση λεωφόρου Κύμης και τόσα άλλα τα οποία εξαγγέλλονται κατά καιρούς. Είναι γεγονός ότι ο κυκλοφοριακός φόρτος στις μεγάλες λεωφόρους του λεκανοπεδίου έχει προ πολλού ξεπεράσει τα όριά του. Δυστυχώς, κανένα από τα ανωτέρω οδικά έργα δεν άρχισε να κατασκευάζεται. Για πόσο καιρό ακόμα θα βρίσκονται στο στάδιο της προμελέτης ή της μελέτης; Το μόνο έργο που υλοποιείται είναι αυτό του Φαληρικού Ορμου το οποίο, όμως, έχει σταματήσει. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι, από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δεν έχει γίνει ούτε ένας ανισόπεδος κόμβος σε όλο το λεκανοπέδιο!

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε τρεις, σχετικά μικρές παρεμβάσεις, οι οποίες θα έδιναν άμεση και μεγάλη ανακούφιση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στα σημεία που παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο λεκανοπέδιο και για τις οποίες δεν απαιτείται μεγάλη δαπάνη.

• Η διαπλάτυνση της λεωφόρου Κηφισού στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου της οδού Αχαρνών. Υπάρχει αρκετός χώρος κάτω από τη γέφυρα για τη δημιουργία μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας. Σε αυτό το σημείο οφείλεται η καθημερινή συμφόρηση.

• Η ολοκλήρωση της περιφερειακής Αιγάλεω. Είναι απαράδεκτο η πολιτεία να μην έχει δώσει λύση –εδώ και μια εικοσαετία– για τα τελευταία 200 μέτρα. Οι δικαιολογίες που δίδονται κατά καιρούς δεν πείθουν κανένα.

• Η κατασκευή μιας επιπλέον λωρίδας κυκλοφορίας στον ανισόπεδο κόμβο Σκαραμαγκά στην κάθοδο από το Σχιστό προς Ασπρόπυργο.
Αυτές οι τρεις παρεμβάσεις θα έλυναν σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Δυτικής Αττικής. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT