Η εξαλλοσύνη ενός ζηλόφθονος

Κύριε διευθυντά
«Ηδιστον άκουσμα έπαινος» (Ξενοφώντος Απομνημ.) αλλά εξαρτάται ποιος ακούει. Μόλις είδε και άκουσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν την ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο, τα χειροκροτήματα που δίκαια έλαβε ο ακαδημαϊκά τεκμηριωμένος λόγος του, ξεχείλισε οργής.

Αντί δε να συγχαρεί τον Ελληνα πρωθυπουργό για το τιμητικό διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Βοστώνης, τον κατέλαβε κρίση ζηλοφθονίας και τα συναφή που επιφέρουν οι διδακτορικές αναγορεύσεις τρίτων διαχρονικά, με εξαιρέσεις φυσικά. Βέβαια «ανδρός χαρακτήρ εκ λόγου γνωρίζεται» (Μενάνδρου) αλλά ο αξιότιμος Ταγίπ δεν μαζεύεται από τότε. Στα μέρη του κανείς δεν τολμάει να του πει «είσαι άνθρωπος, πρέπει να ξέρεις να συγκρατείς την οργή σου» (Μενάνδρου), για να μη βρεθεί κρατούμενος επ’ αόριστον.

Ανθρώπινα να του πούμε εμείς: Ψυχραιμία, κ. πρόεδρε! Εύχομαι να μη σας μεταφέρουν τι γράφει ο Τ.Ε. Λόρενς (Λόρενς της Αραβίας) στο βιβλίο του «Επτά στύλοι της Σοφίας» για την οθωμανική Τουρκία. Σας περιμένει έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Ηρεμήστε!

Μη δίνετε σημασία που οι αρχιτέκτονες της Αγίας Σοφίας, Ανθέμιος από τις Τράλλεις και Ισίδωρος από τη Μίλητο, δεν ήταν Τούρκοι. Ούτε πρέπει να σας απασχολεί ότι ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός δεν ήταν εξ αίματος συγγενής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Μην ασχολείστε με λεπτομέρειες. Αν σας εκνευρίζει το βαρύ βιογραφικό του Κυριάκου Μητσοτάκη, μην το κοιτάτε. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι θα διεθνοποιείται η συμπεριφορά σας, τα όποια αναθεωρητικά κείμενά σας θα δημοσιοποιούνται και πως «όλα στο φως», κ. πρόεδρε.

Αλλαξαν οι καιροί αλλά μη στενοχωριέστε, κ. πρόεδρε. Υγεία πάνω απ’ όλα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT