Και καθηγητές – αεροπόροι στα ΑΕΙ;

Κύριε διευθυντά

Ο αθλητισμός έχει επανειλημμένως επιβεβαιώσει την αρχή ότι «μία ομάδα είναι τόσο δυνατή όσο είναι ο πιο αδύναμος παίκτης». Ετσι, οι ανεπαρκείς παίκτες είτε αλλάζουν ρόλους είτε αντικαθίστανται με άλλους υψηλοτέρων δυνατοτήτων και τους ίδιους να οδηγούνται σε ομάδες μικρότερων απαιτήσεων.

Αυτή ακριβώς η αρχή αγνοήθηκε από το σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ που πρόσφατα δημοσιοποίησε το υπουργείο Παιδείας. Τι θα γίνει με τους καθηγητές-αεροπόρους, τους αδιάφορους, ή τους καθηγητές-επιχειρηματίες (με τα ιατρεία, τα δικηγορικά και τεχνικά γραφεία) που σπάνια εμφανίζονται στα ιδρύματά τους; Θα εξακολουθούμε να τους αντιμετωπίζουμε το ίδιο με αυτούς που ξημεροβραδιάζονται σε εργαστήρια, κλινικές ή βιβλιοθήκες προκειμένου να παράγουν νέα γνώση για τους φοιτητές τους;

Μήπως θα ήταν λοιπόν καλό το υπουργείο να αρχίσει να σκέφτεται για το πώς θα μπει επιτέλους ένας πάτος στο βαρέλι του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ; Διαφορετικά θα ισχύει για τις 408 σελίδες του σχεδίου νόμου το (σε παράφραση του τραγουδιού των παιδικών μας χρόνων) «μας δώσατε, μας δώσατε, βαρέλι δίχως πάτο».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗΣ

Ομότιμος καθηγητής

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT