Περί εξοπλισμών και διαπιστώσεων

Κύριε διευθυντά

Είναι να απορεί κανείς με τον Ναύαρχο ε.α. κ. Ευάγγελο Αποστολάκη. Στο άρθρο του στην «Κ» της Κυριακής 26/6/2022 με τίτλο: «Κανένας εφησυχασμός απέναντι στην Τουρκία», αφού αποφαίνεται ότι οι προμήθειες σύγχρονων οπλικών συστημάτων είναι απαραίτητες, στη συνέχεια μας λέει ότι απαιτούνται: α) Ενίσχυση των υφισταμένων οπλικών συστημάτων. β) Αύξηση του λειτουργικού προϋπολογισμού τους. γ) Εξασφάλιση απρόσκοπτης ροής ανταλλακτικών. δ) Υποστήριξη του προσωπικού με όποιο τρόπο χρειάζεται. ε) Υπογραφή νέων συμφωνιών, εν συνεχεία υποστήριξης όλων των οπλικών συστημάτων, ώστε να παραμένουν αξιόπιστα και λειτουργικά.

Ολα τα παραπάνω τα λέει ο άνθρωπος που πάνω από έξι χρόνια, από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Ιούλιο του 2019, διετέλεσε διαδοχικά Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΕΘΑ και υπουργός Εθνικής Αμύνης (ΥΠΕΘΑ). Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια ο κ. Αποστολάκης; Απαίτησε τότε, ως Α/ΓΕΝ και ως Α/ΓΕΕΘΑ αυτά που μας λέει τώρα ότι απαιτούνται; Φρόντισε να υλοποιηθούν, έστω κάποια από αυτά ως ΥΠΕΘΑ; Επί αρχηγιών του και της υπουργίας του όλα έβαιναν καλώς και τώρα απαιτούνται; Τι έκανε τότε, ώστε να μην απαιτούνται σήμερα;

Ο κ. Αποστολάκης την ιστορία του την έγραψε και έχω τη γνώμη ότι δεν δικαιούται να δίνει συμβουλές σήμερα και να έχει απαιτήσεις από τους νυν αρμοδίους για τις Ε.Δ. Πριν τα απαιτήσει ο κ. Αποστολάκης, οι αρμόδιοι έχουν αποδείξει ότι έχουν γνώση οι φύλακες. Πριν τα πει ο κ. Αποστολάκης τα έχουν πει άλλοι, που δεν έχουν τις δικές του γνώσεις και εμπειρία περί τα στρατιωτικά, όπως οι κύριοι Πρ. Εμφιετζόγλου, Παν. Λασκαρίδης, Μ. Καραγιάννης κ.ά. Τα είπα και εγώ με επιστολή μου στην «Κ» στις 19/12/2018 στην οποία κατέληγα: «Διαβάζουμε και παρακολουθούμε τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας και προβληματιζόμαστε σοβαρά. Διαβάζουν οι γείτονές μας για τον έρανο για απόκτηση φρεγατών και ναυαρχίδων (sic), του κ. Καμμένου και θα τρίβουν τα χέρια τους. Ας σοβαρευτούμε επί τέλους». Φαίνεται ότι ο κ. Αποστολάκης σοβαρεύτηκε, αλλά λίγο αργά. Εστω. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Ματθαιος Μ. ∆ημητριου

Πλοίαρχος Π.Ν. ε.α.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT