Οταν οι γιατροί δεν βρίσκουν στέγη

Κύριε διευθυντά
Διάβασα με ενδιαφέρον στο φύλλο της εφημερίδας σας της Τρίτης 28/6/2022 την έριδα που υπάρχει μεταξύ δημάρχου Μήλου Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) του νησιού και που αφορά την εγκατάσταση γιατρών στο νησί, το οποίο έχει ήδη υπερπληθώρα επισκεπτών.

Ο πρόεδρος του Κ.Υ. ξεκίνησε να μετατρέπει μέρος του Κ.Υ. σε κατοικία για να στεγάσει έναν νέο ορθοπεδικό που θα ξεκινήσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο νησί. Ο δήμαρχος είχε σοβαρές αντιρρήσεις. 

Οι δύο πλευρές αλληλομηνύθηκαν και οι εργασίες διακόπηκαν.

Η παροχή δωρεάν στέγης σε γιατρούς που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος είναι παλαιό πρόβλημα και αποτελεί δελεαστική παράμετρο για να προσελκύσει συναδέλφους και να τους εντάξει σε μονιμότερη βάση στο προσωπικό των διαφόρων υγειονομικών μονάδων της περιφέρειας.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να είχε ήδη στραφεί επίσημα η πολιτεία εντάσσοντας στο δυναμικό των διαφόρων υγειονομικών μονάδων, ιδιαίτερα της περιφέρειας, κενές οικίες της περιοχής που ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο φορέα ή εγκαταλελειμμένες οικοδομές που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του κράτους έπειτα από δωρεές ιδιωτών. Τα οικοδομήματα αυτά μπορούν άμεσα να μετατραπούν σε οικιστικές μονάδες υψηλής ποιότητας για να στεγάσουν το υγειονομικό προσωπικό της περιοχής αντί συμβολικού τιμήματος. 

Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη γνώμη μου, μπορεί να λυθεί σε μεγάλο βαθμό το στεγαστικό πρόβλημα των υγειονομικών που θα ήθελαν να εγκατασταθούν και να στηρίξουν την υγειονομική περίθαλψη και γενικότερα την υγεία των κατοίκων των περιοχών αυτών.

Θυμάμαι, όταν πριν από μερικά χρόνια ανέλαβα μόνιμη εργασία σε μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Λονδίνου, το δέλεαρ της εργοδοσίας για να διεκδικήσει κανείς μία θέση στο νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου ήταν η παροχή δωρεάν στέγης, ιδιαίτερα σε έγγαμους ιατρούς, είτε μέσα στο νοσοκομείο ή παραπλήσια. Ηταν ένα δέλεαρ που βρισκόταν στις κύριες επιδιώξεις όλων των υποψηφίων που επιθυμούσαν νοσοκομειακή καριέρα σε νοσοκομείο του Λονδίνου που το κόστος τότε ζωής ήταν από τα υψηλότερα της Ευρώπης. 

Θα προέτρεπα τον υπουργό Υγείας να μελετήσει το θέμα και να το προχωρήσει. Προσωπικά είμαι έτοιμος να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις αυτήν την προσπάθεια. Είμαι βέβαιος ότι έπειτα από χρόνια και όταν το στεγαστικό αυτό πρόγραμμα θα έχει υλοποιηθεί, πολλοί θα τον θυμούνται και θα τον ευγνωμονούν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT