Η απάντησή μας στο «Turkaegean»

Κύριε διευθυντά
Τις τελευταίες ημέρες γίνεται πολύς λόγος σε όλα τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την κατάθεση στο γραφείο πνευματικής ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ενώσεως εκ μέρους της Τουρκίας του λογοτύπου «Turkaegean», που το συνοδεύουν οι λέξεις «Coast οf Happiness» με απεικόνιση των τουρκικών ακτών.
 Ασχέτως των ενεργειών που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση για να απορριφθεί η ανωτέρω κατάθεση του σήματος, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο, καθώς απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες, νομίζω ότι θα ήταν σκόπιμο να κατατεθεί εκ μέρους της Ελλάδος το συντομότερο, το λογότυπο «Greek Aegean Islands» συνοδευόμενο από ένα αντίστοιχο κείμενο, παρόμοιο του «Coast of Happiness», καθώς και από γραφιστική απεικόνιση του χάρτη της Ελλάδος με τα νησιά του Αιγαίου. Το σήμα αυτό είναι υποχρεωμένο να το δεχτεί άμεσα το ανωτέρω γραφείο και να απορρίψει άλλο παρόμοιο που πιθανώς θα κατατεθεί σε μεταγενέστερο χρόνο. Είναι σίγουρο ότι θα χρειαστούν και άλλες ενέργειες για την οριστική και αμετάκλητη κατοχύρωση του ανωτέρω λογοτύπου, αλλά θα έχουμε ήδη κάνει την αρχή και δεν θα βρεθούμε προ άλλων εκπλήξεων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT