Απλά βήματα θερινής ανανέωσης

Κύριε διευθυντά
Για να είναι οι διακοπές πραγματοποιήσιμο όνειρο για όλους τους Ελληνες προτείνω τα εξής:

Ξεπερνώντας το σοκ από τις απανωτές αυξήσεις στα πάντα, ξεκινάμε αισιόδοξα με σκοπό να κάνουμε το ταξίδι μας μια μοναδική εμπειρία για όλη την οικογένεια και να πάρουμε πίσω κάθε ευρώ που ξοδέψαμε. Πρώτα πρώτα θυμίζουμε στα παιδιά ότι η ελληνική ναυτιλία είναι η πρώτη στον κόσμο. Ετσι, φουσκωμένοι οικογενειακώς από περηφάνια, ξεκινάμε για ένα νησί από τα λιγότερο γνωστά, πιο οικονομικό και πιο αυθεντικό. Θα διασχίσουμε μια πολύ μικρότερη θάλασσα εμείς, που μυρίζει όμως το ίδιο, και θα απολαύσουμε κάθε στιγμή της διαδρομής, όχι στο σαλόνι κολλημένοι στο laptop ή στο «έξυπνο» κινητό μας, αλλά, πιο έξυπνοι εμείς, εξερευνώντας κάθε γωνιά του πλοίου και αναπνέοντας τον γεμάτο οξυγόνο θαλασσινό αέρα με σταγονίδια από θάλασσα. 

Στο νησί, ένα από τα αμέτρητα ελληνικά νησιά μας, που κανείς δεν πρόκειται να μας πάρει, θα απολαύσουμε με όλες μας τις αισθήσεις ό,τι έχει να μας προσφέρει, όσο το δυνατόν πιο διαφορετικό από αυτά που έχουμε όλο τον χρόνο, για να είναι οι διακοπές μας μια πλήρης σωματική και ψυχική αναζωογόνηση. Από το πρωί με το μαγιό, βοηθώντας τους ψαράδες του γρι-γρι να ξεψαρίσουν, θα εξασφαλίσουμε τα πιο φρέσκα ψάρια για το γεύμα μας. Ρίχνοντας τις βουτιές μας στη θάλασσα, κολυμπώντας και παίζοντας ανέξοδα παιχνίδια με μια απλή μπάλα, θα χαρούμε το φαγητό μας χωρίς τύψεις για περιττές θερμίδες. Γυρίζοντας το νησί, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά του άγριου μάραθου ή τη λεπτή ευωδιά από τα κρινάκια της Παναγίας να μας συνοδεύει, θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατά του, θα χαρούμε την ιδιόμορφη προφορά των κατοίκων, θα γευτούμε τα προϊόντα του, θα φάμε τα τοπικά φαγητά, θα πάρουμε μέρος σε τοπικές γιορτές χορεύοντας και τραγουδώντας. Και θα γυρίσουμε σωματικά και ψυχικά ανανεωμένοι, πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT