Τα οπλικά συστήματα και η ψηφιακή εποχή

Τα οπλικά συστήματα και η ψηφιακή εποχή

Κύριε διευθυντά
Η ανάπτυξη της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΤΑΒ) είναι εντυπωσιακή τα τελευταία 25 χρόνια. Στην Τουρκία παράγονται σχεδόν όλα τα οπλικά συστήματα και πλατφόρμες. Και όχι μόνο παράγονται αλλά και εξάγονται. Σε κάποια συστήματα και πλατφόρμες οι γείτονες είναι πρωτοπόροι και ενοχλητικά καινοτόμοι για την άμυνά μας.

Κατά τη γνώμη μας, αυτό οφείλεται στη μη φιλελεύθερη διακυβέρνηση της χώρας δεκαετίες τώρα, και στην ταχύτερη λήψη και υλοποίηση των όποιων αποφάσεων λαμβάνονται.

Εμείς, ένα σπουδαίο ναυτικό έθνος και πρωτοπόροι μεταξύ άλλων και στην ανάπτυξη του ναυτικού – αεροπορικού όπλου από τις αρχές του 20ού αιώνα, προχωρούμε πολύ αργά στην ανάπτυξη της αμυντικής μας βιομηχανίας αν και υφίστανται σημαντικές διαθέσιμες υποδομές και υψηλής ποιότητας προσωπικό.

Οπως ο Αριστοτέλης, έτσι και ο Αλφρεντ Θάγιερ Μάχαν πιστεύει ότι ο τρόπος που κυβερνάται μια χώρα παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματικότητα ιδίως των θεμάτων της άμυνας. Μια αυταρχική κυβέρνηση έχει πλεονέκτημα έναντι μιας φιλελεύθερης ιδίως όταν αυτή κυβερνά για μεγάλο διάστημα.

Το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας έχει κάνει σπουδαία πρόοδο την τελευταία 20ετία. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ωστόσο η ναυτοσύνη και η ναυτική παράδοση. Οπως είπε κάποιος σπουδαίος Αγγλος ναύαρχος, ένα πλοίο κτίζεται σε τρία χρόνια αλλά η ναυτική παράδοση απαιτεί αιώνες για να αποκτηθεί και η παράδοση είναι το πλεονέκτημά μας. Ας τη διατηρήσουμε προσαρμόζοντάς την έξυπνα και καινοτόμα στην τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και στην ψηφιακή εποχή…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT