Αμβλώσεις, κορυφή ενός παγόβουνου

Κύριε διευθυντά
Ακρως επίκαιρο θέμα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις. Αλλά τι είναι η άμβλωση; Η άμβλωση είναι η, με χειρουργική επέμβαση κυρίως, διακοπή της τεκνογονίας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει την καταστροφή του εμβρύου και την εξαγωγή αυτού από τη μήτρα, πολλές φορές αποκαλούμενη απόξεση ή έκτρωση. Αν υποθέσουμε ότι κάτω από τη «συνήθη πορεία των πραγμάτων» το κυοφορούμενο θα γεννιόταν ζωντανό, τότε έχει διαπραχθεί φόνος! Υπάρχει άραγε φόνος της ψυχής; Οχι, διότι η ψυχή είναι αθάνατη! Αρα εδώ υπάρχει απλή απόπειρα.

Η νομοθετική πρακτική παραβλέπει την ψυχή, που εξάλλου οι ψυχίατροι, οι ψυχολόγοι θεωρούν μια κάποια χημική οντότητα, και εστιάζει στο μέχρι πότε ο χειρουργός μπορεί πρακτικά να επιτελέσει το έργο του: 12 εβδομάδες μάξιμουμ λένε. Η απόπειρα υπάρχει; Ναι, διότι η ψυχή συνοδεύει το έμβρυο από τη σύλληψη, δηλαδή στον ίδιο χρόνο.

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα; Υπάρχουν λύσεις: (1) Μια λύση είναι η αποφυγή της συνουσίας, εφόσον γνωρίζουμε ότι θα καταλήξει σε άμβλωση. Κάποιοι το ονομάζουν αυτό εγκράτεια. (2) Μια δεύτερη λύση είναι η αποφυγή τεκνογονίας, όπου οι άνθρωποι έχουν εφεύρει μεγάλο αριθμό τρόπων – ανεπίτρεπτο από την Ορθοδοξία. (3) Μια τρίτη λύση είναι η προστασία του εμβρύου από την πολιτεία ώστε αυτό να γεννηθεί, και αν είναι ανεπιθύμητο να υιοθετηθεί εύκολα και γρήγορα. Πολλοί πληρώνουν μέχρι 7.000 ευρώ για ένα βρέφος από αλλοδαπή. Αυτή η τρίτη λύση ν’ αφαιρεί το στίγμα του εξωσυζυγικού τοκετού και με άκρα μυστικότητα να επιτελείται η γέννηση. Η κοινωνία πρέπει να καταλάβει ότι η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, που εστιάζεται στο σεξουαλικό πάθος, είναι 10 φορές ισχυρότερη της λογικής. Θα συμβαίνει πάντοτε, και μάλιστα σήμερα είναι σε έξαρση οι βιασμοί Ουκρανών γυναικών από Ρώσους στρατιώτες. Η εποχή μας προβάλλει το σεξ, και το περίεργο είναι ότι οι γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι προκαλούν! Σκοπός της συντεταγμένης πολιτείας δεν είναι μόνο η ανέφικτη εξάλειψη του φαινομένου με νόμους*, αλλά η δυνατόν μετρίαση αυτού π.χ. από 500.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα κάθε χρόνο, να κατέβουμε στις 400.000 βρέφη. Υπάρχει δημογραφικό άραγε;

Η τέταρτη λύση είναι η ενημέρωση! Η ενημέρωση να γίνεται κατά τη σεξουαλική επανάσταση από τα 13 στα Γυμνάσια –όχι πριν– σχετικά με τις επιπτώσεις μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, όπως είναι η διακοπή των σπουδών και η τραυματισμένη ψυχολογία, ακόμη και η μη δυνατότητα νέας εγκυμοσύνης. Η γυναίκα είναι το κλειδί στη μείωση των αμβλώσεων και μπορεί αν θέλει να το επιτύχει αυτό. Η αυστηροποίηση των ποινών για βιασμούς μπορεί να βοηθήσει μερικώς.

Ερχόμαστε τώρα στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι μια γυναίκα ελεύθερη να προβεί σε άμβλωση; Φυσικά! Τη συμφέρει όμως; Οχι, κατά τον Απόστολο των Εθνών Παύλο.

* Παρά ταύτα έχουμε δει ότι σε χώρες όπου ισχύει η απαγόρευση των αμβλώσεων, οι αμβλώσεις είναι λιγότερες (π.χ. στη Ρουμανία). Στις ΗΠΑ οι γυναίκες θα πηγαίνουν από πολιτεία σε πολιτεία. Εκεί αυτές θέλουν να είναι νόμιμη η άμβλωση άπαξ ζητηθεί αυτή χωρίς απολογία. Μάλιστα οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν τα έξοδα μετάβασης, προφανώς είναι μικρότερο το κόστος μετάβασης σε μια βολική πολιτεία, παρά αυτό της άδειας λοχείας και τοκετού!

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT