Οταν μου «έπεσε» το Ιντερνετ

Kύριε διευθυντά

Εργάζομαι από το σπίτι. Αρκετές τηλεδιασκέψεις, σε διαρκή σύνδεση με τα δεδομένα της εταιρείας και δοξάζω το Ιντερνετ που μου δίνει αυτή τη δυνατότητα, αδιανόητη πριν από μόλις λίγα χρόνια. Τις προάλλες μάλιστα παρακολούθησα, σε μία από αυτές τις ωραίες διαδικτυακές εκδηλώσεις που οργανώνει ο ΣΕΒ, τον κ. Μιχάλη Τσαμάζ, τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ, να μιλάει για το μέλλον των τηλεπικοινωνιών και θαύμασα την ευφράδεια και το όραμά του, καθώς και όλα τα τεχνολογικά θαύματα που έρχονται.

Δεν μπόρεσα, ωστόσο, να παρακολουθήσω όλη την εκδήλωση, γιατί ξαφνικά, κατά διαβολική σύμπτωση, έχασα και τηλέφωνο και Ιντερνετ. Πήρα παρευθύς το 1388 για να λύσω το πρόβλημά μου: έμεινα στη γραμμή 1 ώρα και 25 λεπτά. Στη διάρκεια της αναμονής ένα ευφρόσυνο μήνυμα με παρότρυνε να μπω στο Ιντερνετ για να λύσω το πρόβλημά μου, ενώ στο μυαλό μου τριγύριζε το γνωστό ανέκδοτο με την κατάληξη «εσύ κι ο γρύλος σου!». Αλλά τι έφταιγε ο κυριολεκτικά άμοιρος υπάλληλος που θα απαντούσε;

Ο ΟΤΕ γενναιόδωρα μας έδωσε απεριόριστα δεδομένα στα κινητά μας τηλέφωνα. Τι κρίμα όμως που το επαγγελματικό μου κινητό είναι σε άλλο πάροχο και δεν μπορώ να τα χρησιμοποιήσω! Χρειάστηκε να περιμένω δυόμισι μέρες μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη. Η εταιρεία μου έδειξε κατανόηση, εγώ όμως δυσκολεύομαι να κάνω το ίδιο. Διότι είναι πλέον σαν να μην έχουμε νερό ή ρεύμα. Κάθε διακοπή στην υπηρεσία είναι θέμα ζωής και, ενδεχομένως, θανάτου.

Δεν θα ήθελα, ωστόσο, να κλείσω με μια απαισιόδοξη νότα. Ο τεχνικός του ΟΤΕ που ήρθε –και έλυσε το πρόβλημα– ήταν (όπως και οι προηγούμενοι συνάδελφοί του) εξαιρετικός: άριστα καταρτισμένος, ταχύς, ευγενικός, με άλλα λόγια επαγγελματίας. Εβλεπα ένα δείγμα από το καλύτερο έμψυχο δυναμικό στην τεχνολογία, με το οποίο είναι προικισμένη η χώρα μας – και ελπίζω ότι έχει πάψει να διαρρέει.

Παυλος Μαρτινης

Προγραμματιστής

Αιξωνή

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT