Γαλάζιες σημαίες και παρουσία σκύλων

Γαλάζιες σημαίες και παρουσία σκύλων

Κύριε διευθυντά

Βρισκόμαστε στη μέση του καλοκαιριού. Η θερμοκρασία στα ύψη. Ο κόσμος πλημμυρίζει τις παραλίες, αναζητώντας λίγη δροσιά. Στις αμμώδεις παραλίες οι περισσότεροι περπατούν ξυπόλυτοι. Στις ίδιες παραλίες όμως κυκλοφορούν και σκύλοι, πράγμα όχι σωστό.

Η νομοθεσία παλαιότερα απαγόρευε την παρουσία σκύλων σε παραλίες οργανωμένες για κολύμβηση. Σήμερα, η γενική αυτή απαγόρευση έχει καταργηθεί. Σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021, «απαγορεύεται η πρόσβαση σκύλων στις παραλίες με πιστοποίηση γαλάζιας σημαίας. Εξαιρούνται οι σκύλοι βοήθειας».

Πριν από λίγες μέρες πήγα για μπάνιο στην εξαιρετική παραλία της Ακτής Βουλιαγμένης. Στην παραλία ανεμίζει η γαλάζια σημαία, όμως επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα με σκύλους. Υπάρχουν επομένως δύο ερωτήματα:

α. Η Εταιρεία Ακινήτων ∆ημοσίου, στην οποία ανήκει η Ακτή Βουλιαγμένης, γιατί δεν φροντίζει να υπάρχει ένας χώρος παραμονής των σκύλων έξω από την Ακτή;

β. Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, που χορήγησε τη γαλάζια σημαία, γιατί δεν την αποσύρει;

Κώστας Γ. Τζαμουζάκης

Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT