Η «υποβάθμιση» της Δικαιοσύνης

Κύριε διευθυντά
Διάβασα στην «Καθημερινή» της Κυριακής (24/7/2022) πολλά παράπονα κατά της Δικαιοσύνης. Και πολύ λυπάμαι. Γιατί, όπως εκτιμώ, με εξαίρεση τα χρόνια του Εμφυλίου και μερικά μετά από αυτόν, η Δικαιοσύνη που επί 64 χρόνια ως μάχιμος δικηγόρος με όση ήταν δυνατό ευθύτητα στην τήρηση του Δικαίου, υπηρέτησα, περνάει τα πιο υποβαθμι-
σμένα χρόνια της. 

Αποδίδω ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση στους εξής κυρίως λόγους: Στη συνδικαλιστική κάλυψη των συναδέλφων τους που κατάδηλα και ασύγγνωστα παρασπονδούν, από τους συλλόγους δικαστών και εισαγγελέων, ως και από την ηγεσία, δυστυχώς, του Αρείου Πάγου. 
Επίσης, στην αδυναμία (μόνο;) αυστηρού ελέγχου των κακώς κειμένων και δρωμένων, όχι στα ακροατήρια, αλλά στις διασκέψεις των δικαστηρίων πριν εκδώσουν τις αποφάσεις του ή και σε άλλους ιδιωτικούς χώρους. Αρκετές αναφορές έχω στείλει με συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες ενημερώσεις. Ούτε απάντηση έλαβα ούτε βελτιώσεις διαπίστωσα. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT