Η «καύσιμη ύλη» έχει γερές ρίζες

Κύριε διευθυντά 
Θέλω να αναφερθώ σε δύο «καυτά»(!) θέματα που σχετίζονται με το δράμα (τραγωδία) των πυρκαγιών που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, θέλω να υπογραμμίσω την ευθύνη των δήμων ως προς τον καθαρισμό των οικοπέδων από ξερόχορτα που αποτελούν την καλύτερη καύσιμη ύλη για τη διάδοση της φωτιάς. 

Στον δήμο όπου κατοικώ (Δήμος Διονύσου) υπάρχουν πολλά οικόπεδα ακαθάριστα, εξαιτίας της αδιαφορίας των ιδιοκτητών τους και της ολιγωρίας των υπηρεσιών καθαριότητας και πολιτικής προστασίας του δήμου. Η επιστολή που απευθύνει κάθε χρόνο ο δήμος και την οποία παραλαμβάνουν οι υπόχρεοι περί τα μέσα Μαΐου(!) είναι εντελώς ανεπαρκές μέτρο, καροϊδία θα έλεγε κανείς, για να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι «too little too late» που λένε οι Αγγλοσάξονες. Αυτή η επιστολή πρέπει να αποστέλλεται στα μέσα Φεβρουαρίου, ούτως ώστε, αν δεν υπάρχει ανταπόκριση εκ μέρους των ιδιοκτητών έως τα μέσα Απριλίου, να έχει τον χρόνο ο δήμος να οργανώσει ο ίδιος τον καθαρισμό και να χρεώσει τους υπόχρεους με ένα πολύ τσουχτερό πρόστιμο καθώς και με τα έξοδα καθαρισμού. 
Το δεύτερο θέμα στο οποίο θέλω να αναφερθώ και ας γίνω δυσάρεστος σε κάποιους, είναι το ζήτημα των αποζημιώσεων που απαιτούν να λαμβάνουν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι καταπατώντας και περιφρονώντας κάθε διάταξη νόμου και πολεοδομίας, οικοδομούν αυθαίρετα μέσα ή πολύ κοντά σε δασικές περιοχές με πυκνή βλάστηση από πεύκα και άλλα δέντρα επικίνδυνα για πυρκαγιά.

Οταν γίνεται το κακό και καταστρέφονται τα παράνομα αυτά κτίσματα, οι εν λόγω ιδιοκτήτες απαιτούν από το κράτος να τους αποζημιώσει, δηλαδή να λειτουργήσει εν είδει ασφαλιστικής εταιρείας με τα χρήματα ημών των υπολοίπων κορόιδων που απέκτησαν την κατοικία τους αγοράζοντας νόμιμα οικόπεδα και πληρώνοντας όλα τα σχετικά τέλη οικοδομικής άδειας. Αυτό είναι μια κατάφωρη αδικία εις βάρος όλων ημών που ακολουθούμε τη νόμιμη οδό και πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Στο κάτω κάτω όποιος αυθαιρετεί, αλλά θέλει και να αισθάνεται ασφαλής, δεν έχει παρά να απευθυνθεί σε μια ασφαλιστική εταιρεία, κάτι που έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για όλους, και όχι να περιμένει ευεργεσίες από τον κρατικό κορβανά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT