Πλαστικοί πανηγυρισμοί αποφοίτων

Κύριε διευθυντά
Οι παγκόσμιες κραυγές αγωνίας για τις καταστροφικές συνέπειες της ανεξέλεγκτης υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος από ρυπογόνες ανθρώπινες παρεμβάσεις, φαίνεται ότι δεν ακούγονται στα μέρη μας. Ετσι συνεχίζουμε να βρωμίζουμε γενικώς, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς στους δρόμους, στις παραλίες, στα ποτάμια και στις θάλασσες. 

Αυτό ακριβώς έκαναν πρόσφατα και οι νέοι απόφοιτοι μετά την τελετή ορκωμοσίας τους στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στην παραλία του Βόλου. Για να γιορτάσουν την επιτυχία τους, συγκεντρώθηκαν στην προκυμαία –το Instagram έχει τις απαιτήσεις του– όπου τον πρώτο λόγο είχε η νέα μόδα των πλαστικών κομφετί. Χιλιάδες από αυτά τα πλαστικά κομματάκια τελικά κατέληξαν στο νερό, όπου και θα παραμείνουν για εκατοντάδες ίσως χρόνια τραυματίζοντας τη θαλάσσια ζωή και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το φυσικό περιβάλλον. 

Προφανής λοιπόν η έλλειψη κοινωνικών και περιβαλλοντικών ευαισθησιών στους συγκεκριμένους αποφοίτους. Με δεδομένο όμως ότι πολλοί από αυτούς –προερχόμενοι από τμήματα συναφή των παιδαγωγικών– θα επιδιώξουν να εργαστούν σε σχολεία, αναρωτιέμαι ποιο θα είναι το όραμα το οποίο θα μεταλαμπαδεύσουν στους μελλοντικούς μαθητές τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT