Τι ακριβώς τρέχει με τις συντάξεις;

Κύριε διευθυντά
Το φύλλο της 4/8/2022 της «Καθημερινής» μας ενημερώνει:

«Το 92,63% των εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτήσεων από το 2016 έως και το τέλος Ιουνίου του 2022 έχει εκκαθαρίσει ο ΕΦΚΑ…».

Το ποσοστό δεν είναι αληθές, καθώς περιλαμβάνει και κύριες συντάξεις που έχουν εκδοθεί μόνο από τον κύριο φορέα ασφάλισης χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα χρόνια ασφάλισης σε άλλο ταμείο (διαδοχική ασφάλιση). Τέτοια είναι π.χ. η περίπτωσή μου. 

Ο ΟΑΠ/ΔΕΗ, εδώ και ένα χρόνο, μου εξέδωσε σύνταξη για τα τριάντα χρόνια ασφάλισής μου σε αυτόν και όχι και για τα 7,5 χρόνια ασφάλισής μου στο ΤΣΜΕΔΕ. Θεωρεί όμως ότι η κύρια σύνταξή μου δεν εκκρεμεί και αναμένει πότε θα λάβει την επίσημη ενημέρωση του ΤΣΜΕΔΕ, ενώ έχει όλα τα στοιχεία και θα μπορούσε να εφαρμόσει το νέο σύστημα των συντάξεων εμπιστοσύνης.

Εδώ προφανώς ο ΟΑΠ/ΔΕΗ εξαπατά το υπουργείο και αυτό τα Μέσα Ενημέρωσης. Ο παραπληροφορήσας του παραπληροφορήσαντος δηλαδή.
Είναι κρίμα για τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, που τόσες προσπάθειες έχει καταβάλει για να λύσει το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, να εισπράττει την εύλογη θυμηδία όλων ημών που αναμένουμε την ολοκλήρωση της έκδοσης της κύριας σύνταξής μας και βλέπουμε να συμπεριλαμβανόμαστε σε αναληθείς στατιστικές.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT