(Και) ο Χο Τσι Μινχ μάς διχάζει

Κύριε διευθυντά
Αναφέρομαι στην αλληλογραφία αναγνωστών της 9/8/2022, στην επιστολή του χειρουργού κ. Δημ. Γεωργαντά, σχετικά με το θέμα αγάλματος του Χο Τσι Μινχ στην Ελλάδα και τάσσομαι ανεπιφύλακτα με το άρθρο του Σάκη Μουμτζή για το ίδιο θέμα. 

Ο Σ. Μουμτζής είναι ένας εξαίρετος αρθρογράφος και η προσθήκη του στο επιτελείο της «Καθημερινής» φρονώ ήτο εξαιρετικά επωφελής. Απορώ και με τον κ. Νίκο Δένδια, που έδωσε αμέσως τη συγκατάθεσή του για το άγαλμα.

Σημειωτέον ότι υπάρχουν αξιόλογοι φιλέλληνες, που ούτε το όνομά τους αναφέρθηκε ποτέ, π.χ. ο μεθοδιστής Αμερικανός πάστορας Αϊζα Τζένιγκς, ο οποίος μόνος του διοργάνωσε τη διάσωση 350.000-500.000 προσφύγων της Σμύρνης, παρά τη φοβίαν της τότε ελληνικής κυβέρνησης. Ούτε το όνομά του διδάσκεται στα σχολεία, ούτε γνωρίζω καμία προτομή του, ούτε δρόμο έχω δει πουθενά, εκτός από την ιδιαίτερη πατρίδα μου Χίο, όπου υπάρχει ένα σοκάκι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT