«Πώς δει ιστορίαν συγγράφειν»

Κύριε διευθυντά
Ηταν όντως ευάρεστη έκπληξη η σχετικά πρόσφατη επιστολή με την οποία ο χειρουργός κ. Δημήτρης Γεωργαντάς εξήρε το πρόσωπο και το έργο του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου. Η γραφή υποδήλωνε μιαν αλλαγή πορείας του επιστολογράφου, ένα είδος απάρνησης της από καθέδρας αυστηρότητας.

Ωστόσο στις 9 Αυγούστου επανακάμπτει στα παλαιά και επικρίνει δεινώς τον τακτικό συνεργάτη σας κ. Σάκη Μουμτζή. Η επίκριση μαρτυρεί ότι ο κ. Δ. Γεωργαντάς δεν έτεινε ευήκοον ους όταν η κυρία Αθηνά Κακούρη, εξ αφορμής δικής του επιστολής, υπενθύμισε στο αναγνωστικό κοινό της «Καθημερινής» πώς δει ιστορίαν συγγράφειν.

Χαράζω, ομολογουμένως με κάποιαν εμπάθεια, αυτές τις γραμμές, γιατί ο θαυμαστής του Χο Τσι Μινχ κ. Δημ. Γεωργαντάς προσπάθησε παλαιότερα να διασύρει ως εγκληματία τον παντελώς αναίμακτο δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά και αποπειράθηκε να ευτελίσει το «Οχι» που εκείνος αντέταξε στον ιταμό ψευδοστρατάρχη Μουσολίνι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT