Οι φοίνικες της Συγγρού

Κύριε διευθυντά

Σε συνέχεια του από 11.8.2022 σχετικού δημοσιεύματος (Αθηναϊκά Plus) με τίτλο «Η νησίδα της Συγγρού γέμισε με Ουασιγκτόνιες…» σας διευκρινίζουμε τα ακόλουθα:

Εκτός της φύτευσης των φοινίκων ο πάροχος έχει και την υποχρέωση συντήρησής τους για έξι μήνες, έτσι ώστε τυχόν αστοχίες στην ανάπτυξή τους να αντιμετωπιστούν με αντικαταστάσεις φυτών.

Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πιθανής πτώσης, επιλέχθηκαν τέτοιου μεγέθους φοίνικες, ώστε να τους δοθεί ο χρόνος εγκατάστασης στις νέες θέσεις τους με ομαλή ανάπτυξη του ριζικού τους συστήματος, το οποίο αποτελεί εκτός των άλλων και το μέσο στήριξης των φυτών. Σε παρόμοιες νησίδες (Εθνάρχου Μακαρίου – Ν. Φάληρο, Λ. Ποσειδώνος – Βουλιαγμένη, Λ. Κ. Καραμανλή – Βούλα) που έχουν φυτευτεί από δήμους φοίνικες Ουασιγκτόνια πολύ μεγαλύτερου μεγέθους, έως σήμερα δεν έχει σημειωθεί περιστατικό πτώσης.

Σχετικά με την αφαίρεση των υφιστάμενων κανάριων φοινίκων, αυτοί σε περίπτωση προσβολής τους από το σκαθάρι των φοινίκων (Rhynchophorus ferrugineus) θα απομακρύνονται σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα και στη θέση τους θα φυτεύεται νέος φοίνικας Ουασιγκτόνια ή πικροδάφνη αναλόγως της θέσεως.

Επίσης θα ενισχυθεί τοπικά η φύτευση με πικροδάφνες όπου απαιτείται όταν οι θερμοκρασιακές συνθήκες το επιτρέψουν (αρχές φθινοπώρου).

Τέλος, δεν είναι δυνατή η πρόσθεση χώματος διότι υπάρχει κίνδυνος αυτό να διαφύγει προς την οδό, αφού το υπάρχον trif (κράσπεδο) έχει χαμηλό ύψος.

Καρυώτης Π.

Αν. Προϊστάμενος ΔΙΔΙΜΥ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT