Διευκρίνιση αρμοδιοτήτων 

Κύριε διευθυντά 
Σε απάντηση του ερωτήματος που έθεσε η επιστολή  αναγνώστη (φ. 30.8) με τίτλο «Υπάρχει Αρχή να τους ελέγξει;», θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Οπως γνωρίζετε, η Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ε.Α.) έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου  περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό η Ε.Α. ερευνά αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν καταγγελίας ενδεχόμενη σύμπραξη μεταξύ επιχειρήσεων, που έχει ως αντικείμενο ή αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού (όπως ενδεικτικά την ύπαρξη καρτέλ) και την ενδεχόμενη καταχρηστική συμπεριφορά μιας ή περισσότερων επιχειρήσεων με δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Επιπροσθέτως, η Ε.Α. είναι αρμόδια για τον έλεγχο συγκεντρώσεων επιχειρήσεων. Με βάση το υφιστάμενο αυτό νομικό πλαίσιο, η Ε.Α. δεν είναι αρμόδια να επιληφθεί σε προβλήματα παροχής τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων και παροχής υπηρεσιών από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που αναφέρονται στο δημοσίευμα (επιστολή), και τα οποία αποτελούν αρμοδιότητα της ρυθμιστικής αρχής «Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων» – ΕΕΤΤ. Ως εκ τούτου η τελευταία είναι αρμόδια να αποφανθεί για τα αναφερόμενα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT