Οι προτεραιότητες και οι μουριές 

Κύριε διευθυντά 
Η θέση του δημάρχου Αθηναίων είναι το ασφαλέστερο σκαλοπάτι για να ανέβει κάποιος στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε όλα τα αξιώματα (βουλευτής, υπουργός, πρόεδρος του Κοινοβουλίου, επίτροπος στην Ε.Ε). Αυτό ισχύει για όλους τους δημάρχους των τελευταίων 30 χρόνων, με λαμπρή εξαίρεση την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, πριν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, είχε ήδη χρηματίσει υπουργός. Οι δήμαρχοι της Αθήνας, έχουν συχνή παρουσία στους τηλεοπτικούς σταθμούς και τα λοιπά ΜΜΕ. Συνήθως αποφεύγουν να προβάλουν τα καθημερινά προβλήματα της πόλης μας. Ο σημερινός δήμαρχος ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη, ανέφερε ότι η Αθήνα σήμερα έχει ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα: τις μουριές. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μύκητας που κατατρώει τον κορμό του δέντρου και το καταστρέφει. Η πιθανότητα εμφάνισης του μύκητα είναι 2%. Πόσες μουριές υπάρχουν στην Αθήνα; Αυτό είναι το σημαντικό πρόβλημα της Αθήνας;

Οι προτεραιότητες του δημάρχου είναι γνωστές:

1. Η κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου της λεωφόρου Αλεξάνδρας (με το εφεύρημα της «διπλής ανάπλασης»). Το γήπεδο αυτό είναι το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου που έγινε στη χώρα μας και θα έπρεπε να έχει χαρακτηρισθεί διατηρητέο, σύμφωνα με τα κριτήρια που χρησιμοποιεί η αρμόδια υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ.

2. Ο «Μεγάλος Περίπατος» που μέχρι τώρα έχει οδηγήσει σε διετή ακαλαίσθητη περίφραξη και αχρήστευση της οδού Πανεπιστημίου.

3. Η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας και χρήσης μουσικής των κέντρων εστίασης στην Πλάκα. Οι κάτοικοι της περιοχής δυσκολεύονται να παραμείνουν στον τόπο όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν.

Φυσικά η Αθήνα μας έχει αρκετά προβλήματα που ανάγονται στον τρόπο λειτουργίας του Δήμου, όπως για παράδειγμα η αποκομιδή των απορριμμάτων. Η διαδικασία αυτή, η μεσημβρινή δηλαδή αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κεντρικούς δρόμους γίνεται τα τελευταία 70 χρόνια τουλάχιστον.

Παλαιότερα δεν υπήρχε πρόβλημα. Ηδη όμως, τις τελευταίες δεκαετίες, λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού των οχημάτων, υπάρχει συμφόρηση στο κέντρο. Επιτρέπεται τα απορριμματοφόρα του Δήμου να δημιουργούν πρόσθετη συμφόρηση; Νομίζω ότι η αποκομιδή πρέπει να γίνεται τις νυκτερινές ώρες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT