Η συγκίνησή μου για τον «Γκόρμπι»

Κύριε διευθυντά
Θα ήθελα, εν πρώτοις, να συγχαρώ την «Καθημερινή», η οποία στην έκδοση της Κυριακής 4/9/2022 δημοσίευσε άρθρο βάζοντας μια φωτογραφία του άλλοτε ηγέτη της Σοβιετικής Ενωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ. Στη φωτογραφία, βλέπουμε τον Γκορμπατσόφ να είναι μαζί με την κόρη του Ιρίνα και να θρηνεί με δάκρυα στα μάτια για την απώλεια της αγαπημένης του συζύγου Ραΐσας, σε ηλικία 67 ετών, το 1999 από λευχαιμία. Το άρθρο αναφερόταν στον πρόσφατο θάνατο του Ρώσου ηγέτη.

Η φωτογραφία αυτή μας δίνει πολλά μηνύματα. Προσωπικά με συγκίνησε, βλέποντας έναν ηγέτη παγκόσμιας προβολής και πολύ μεγάλης πολιτικής σημασίας να είναι τόσο βαθιά συγκινημένος για την απώλεια της συζύγου του. Δείχνει αισθήματα πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος έχει δώσει μεγάλη αξία στη γυναίκα και στον έγγαμο βίο. Δείχνει ότι ο εσωτερικός κόσμος του δεν έχει καμία ομοιότητα με αυτόν των προκατόχων του. Ισως είχε μια κρυφή πίστη στον Θεό. Ο σταυρός στο στήθος της κόρης του Ιρίνας ενισχύει την υποψία αυτή. Τόλμησε πολύ και σε πολλά θέματα πολιτικής και κοινωνικής συμπεριφοράς, ως ηγέτης κατά τα χρόνια της θητείας του. Εχουν αναφερθεί πολλοί στα θέματα αυτά. 

Σε εμένα, εντύπωση μου έκανε το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός, ο τόσο ισχυρός, είχε πλούσια αισθήματα αγάπης για τη σύζυγό του. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα για τον σημερινό άνθρωπο, της καταναλωτικής κοινωνίας, με την απαξίωση των ηθικών αξιών και του οικογενειακού θεσμού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT