«Διορθώσεις» στα φρεάτια

Κύριε διευθυντά
Με ικανοποίηση διάβασα στον Τύπο ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στη συντήρηση – ανακατασκευή τμημάτων της επιφάνειας κυκλοφορίας κεντρικών οδικών αξόνων στην Αθήνα και ότι μεταξύ των επεμβάσεων που θα γίνουν θα περιλαμβάνεται και η «τροποποίηση της στάθμης των στομίων των φρεατίων επίσκεψης και υδροσυλλογής όπου αυτά παρατηρείται να είναι βυθισμένα είτε υπερυψωμένα, σε σχέση με την επιφάνεια του οδοστρώματος». Επιτέλους, αναγνωρίζεται ως υπαρκτό αυτό το θέμα και θα προχωρήσει η διόρθωσή του. 

Γιατί είναι απορίας άξιον πώς για τόσα χρόνια αγνοήθηκε τελείως αυτό το πρόβλημα και αφέθηκε κάπως στην τύχη του, παρά τις τόσες επανασφαλτοστρώσεις που έγιναν κατά καιρούς, ιδίως σε δημοτικούς δρόμους. Εχει σχεδόν εδραιωθεί ως κανόνας ότι η στάθμη των στομίων φρεατίων σε σχέση με τη στάθμη του οδοστρώματος ποτέ να μην είναι η ίδια, και σε αρκετές δε περιπτώσεις η διαφορά να φτάνει και τα 10 εκατοστά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή οδήγηση και τη φθορά στα οχήματα.

Θα περιμένουμε να δούμε αυτή τη διόρθωση να επεκτείνεται, όχι μόνο σε κεντρικούς άξονες, αλλά και σε δημοτικούς δρόμους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT