«Εν τω προαυλίω Α.Π. παράσταση»

Kύριε διευθυντά
Σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 2 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας, «Η μήνυση γίνεται απευθείας στον αλλά και στους άλλους ανακριτικούς υπαλλήλους…».
Ο κ. Νικ. Ανδρουλάκης δεν θεώρησε επαρκή γι’ αυτόν τον αρμόδιο για τους κοινούς θνητούς εισαγγελέα πλημμελειοδικών και επέλεξε ως αρμόζοντα για το κύρος του τον επικεφαλής της εισαγγελικής ιεραρχίας εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ακολουθούμενος από το απαραίτητο για τους σκοπούς του τηλεοπτικό συνεργείο προσήλθε στον Αρειο Πάγο και στο προαύλιό του έκανε τη σχετική εμφάνιση και δήλωση προς το φιλοθεάμον κοινό. Το ίδιο ακριβώς θέαμα μιμήθηκε και επανέλαβε ο κ. Χρ. Σπίρτζης. Θα έλεγε κανείς ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να προσπαθήσει να σταθεί στο ύψος της συνταγματικής λειτουργίας την οποία υπηρετεί και να υποδείξει ότι ο Αρειος Πάγος, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, δεν προσφέρεται για την εξυπηρέτηση των επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων των πολιτευομένων, περιλαμβανομένου του προαυλίου του ως σκηνικού της παραστάσεως.
Οι βαθμίδες και οι διαδικασίες της δικαστικής ιεραρχίας πρέπει να χρησιμοποιούνται με τον σεβασμό που επιβάλλει ο σκοπός της ύπαρξής τους και όχι το επί της τηλεοπτικής οθόνης θέαμα της προσωπικής και/ή κομματικής προβολής.
Θα ήταν ευκταίο η υπενθύμιση αυτών των αυτονοήτων από τους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς να εξαρκέσει για την αποθάρρυνση επανάληψης. Για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται η Δικαιοσύνη να εκτεθεί στην υποψία ότι, έστω και με την ανοχή της, συμπράττει στην εν τω προαυλίω του Αρείου Πάγου τηλεοπτική παράσταση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT