Είναι «γραφικός» ο συνταγματολόγος;

Κύριε διευθυντά
Ο έγκριτος αρθρογράφος σας, γνωστός συγγραφέας και παλαιός φίλος κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος στην επιφυλλίδα του της 8ης Σεπτεμβρίου 2022 υπό τον τίτλο «Ο καημός του συνταγματολόγου» προβαίνει σε ορισμένους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς («γραφικότητα», «ημιμάθεια», κ.λπ.) εξ αφορμής σχετικής επιστολής προς την «Καθημερινή» στις 2/9/2022 από μέρους διακεκριμένου καθηγητή του ΕΚΠΑ.

Δεν θα σχολιάσω επί της ουσίας τις απόψεις του καθηγητή, ούτε αυτές του επιφυλλιδογράφου. Θα ήθελα, όμως, να διαβεβαιώσω τον δεύτερο ότι ο πρώτος συγκαταλέγεται μεταξύ των αρίστων του κλάδου του, πέραν δε της επιστημονικής του εμβρίθειας, της μακράς πείρας και της ακαδημαϊκής του ευπρέπειας, διακρίνεται και για το ανεπίληπτο ήθος και την ευπροσηγορία του.

Είμαι βέβαιος ότι ο κ. Τ. Θεοδωρόπουλος ως άνθρωπος των γραμμάτων και των τεχνών, που δεν είναι όμως νομικός επιστήμων, θα λάβει σοβαρά υπόψη του αυτές τις επισημάνσεις. Ας σημειωθεί, προς άρσιν οιασδήποτε παρεξηγήσεως, ότι ο γράφων ουδέποτε κρίθηκε από τον περί ου ο λόγος καθηγητή, ούτε υπηρέτησε στο ίδιο με εκείνον Τμήμα της πάλαι ποτέ κραταιάς Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT