Ηλεκτρονική ταυτότητα

Κύριε διευθυντά
Πηγαίνω στην τράπεζα (Πειραιώς, υποκατάστημα Βάρκιζας) να δώσω μια πάγια εντολή και να κάνω ανάληψη. Μου ζητείται η ταυτότητα. Περήφανος πολίτης του ψηφιακού μας κράτους προβάλλω την (χιλιοτραγουδισμένη) ψηφιακή μου ταυτότητα στο τηλέφωνο. «Δεν γίνεται δεκτή», εισπράττω την άρνηση. Ισως επειδή οι τράπεζες είναι χωριστό κράτος, εικάζω. Αλλά ούτε και ανάληψη μπορώ να κάνω χωρίς την παραδοσιακή ταυτότητα.
Πηγαίνω στο ΑΤΜ, που όμως δεν αναγνωρίζει τη χρεωστική μου κάρτα. Στο τηλέφωνο, που προβάλλεται στην οθόνη, με πληροφορούν ότι η κάρτα είναι απόλυτα λειτουργική. Αλλά χρήματα δεν μπορώ να πάρω! Και διερωτώμαι, αν και άλλοι φορείς δεν αναγνωρίζουν την ψηφιακή ταυτότητα και αν, φέρ’ ειπείν, η Αστυνομία μπορεί σε έλεγχο ταυτοτήτων (ή άδειας οδήγησης) να σε οδηγήσει στο Τμήμα για «εξακρίβωση στοιχείων», γιατί η ηλεκτρονική απεικόνιση στο κινητό δεν την ικανοποιεί. Ζούμε σε ένα κράτος που άλλοι πασχίζουν να το εκσυγχρονίσουν και άλλοι μάχονται για να μην αλλάξει τίποτα…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT