Θέσπιση «εορτών» υπέρ ενότητας

Κύριε διευθυντά
Καιρός για πάγιους ετήσιους ενωτικούς θεσμούς.

Σύμφωνα με το ισχύον Σύνταγμα η/ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να απευθύνει (όχι επετειακές ευχές αλλά γνήσιο) διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό με τη συναίνεση και συνυπογραφή του/της εκάστοτε πρωθυπουργού, σε εντελώς εξαιρετικές περιστάσεις. Παρόμοιες με αυτές που γνώρισε πολλές τα τελευταία χρόνια ο τόπος μας. Και η πρωτοβουλία διαγγέλματος ανήκει στον/στην Πρόεδρο, που συμβολίζει και υποχρεούται, έχει καθήκον να διασφαλίζει την ενότητα όλων των Ελλήνων. Το καλύτερο θα είναι πιστεύω να έχουμε στο μέλλον ένα, τουλάχιστον, προεδρικό διάγγελμα κάθε χρόνο. Μέχρι τότε νομίζω το πολίτευμά μας θα είναι η… Α-διάγγελτος Προεδρευομένη Δημοκρατία, αφού πουθενά στον κόσμο δεν απαγορεύεται διάγγελμα Προέδρου.

Η απλή ενεργοποίηση τυπικά και ουσιαστικά γνήσιου προεδρικού διαγγέλματος δεν θα αμφισβητεί βεβαίως στο παραμικρό την κυρίαρχη εξουσία του/της πρωθυπουργού, αφού θα φέρει και την υπογραφή του. Τουναντίον θα ενισχύει θεαματικά και τον/την εκάστοτε πρωθυπουργό και όλη την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά συγχρόνως και όλα τα κόμματα αναλογικά. Μόνον ένα γνήσιο προεδρικό διάγγελμα μπορεί να κινητοποιήσει –με ενθουσιασμό– όλους τους Ελληνες και όλες τις Ελληνίδες σε κάθε χωριό και πόλη, αλλά και απανταχού της οικουμένης. Οχι γιατί έχει τάχα ιδιαίτερο χάρισμα, αλλά γιατί θεσμικά εκφράζει όλους τους Ελληνες.

Δείτε παρακαλώ πόσα καλά μπορεί να φέρει: 

1) Μια ετήσια πανελλήνια γιορτή για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, που θα προβάλλει τη χώρα μας παντού στον κόσμο. Τοπικές γιορτές όλων των δήμων με ταυτόχρονη σύνδεση ραδιοτηλεοπτική όλων με ένα Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ή Θεσσαλονίκης, εναλλάξ, όπου θα συμμετέχουν και όλοι οι πνευματικοί και πολιτικοί ηγέτες της χώρας.

2) Δύο ετήσιες πανελλήνιες γιορτές φιλοτιμίας και αλληλεγγύης και φροντίδας για το περιβάλλον, που θα χωράει τα πάντα. Κάθε τρίτο Σαββατοκύριακο Μαρτίου και Οκτωβρίου. Ολοι εθελοντές, από την Εκάλη έως το πιο μικρό χωριό, για δενδροφύτευση, καθαρισμό περιαστικών δασών από πευκοβελόνες, πρόληψη πυρκαγιών (από) τον Μάρτιο και πρόληψη πλημμυρών (από) τον Οκτώβριο. Σε ατμόσφαιρα πανελλήνιας γιορτής.

3) Μια πανελλήνια εκστρατεία κατά της βίας, με γενικό τίτλο «Ισηγορία» υπό την αιγίδα της/του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρώτα απ’ όλα να σταματήσει το άθλιο φαινόμενο να βρίζουν εν χορώ στα γήπεδα όλης της επικράτειας κάθε μάνα, το πιο ιερό πρόσωπο όλων μας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT