Ημερολόγιο πυρκαγιών

Κύριε διευθυντά
Μπήκαμε αισίως στον Σεπτέμβριο και ακούμε, καθημερινώς σχεδόν, από τα ΜΜΕ μία σύσταση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Πυροσβεστικού Σώματος να προσέχουμε, ώστε να μην προκαλέσουμε με μία άστοχη ή επιπόλαιη ενέργεια ή δραστηριότητά μας πυρκαγιά. Η σύσταση καταλήγει: «Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει…».

Μα η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαΐου και τότε έχει έννοια να μας το υπενθυμίζουν και άντε μέχρι αρχές Ιουνίου. Από εκεί και πέρα και όταν έχουν εκδηλωθεί εκατοντάδες πυρκαγιές, έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικών εκτάσεων και μερικές δεκάδες σπίτια και σχεδόν τελειώνει η αντιπυρική περίοδος, καλό θα ήταν να αλλάζουν λίγο το κείμενο της σύστασης και αντί να μας υπενθυμίζουν ότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος να μας λέγουν ότι: «Δυστυχώς ξεκίνησαν οι πυρκαγιές και συνεχίζονται και βλέπουμε καθημερινά τα ολέθρια αποτελέσματά τους». Μήπως έτσι θα ήταν περισσότερο ρεαλιστές και πιο σοβαροί και οι πολίτες πιο προσεκτικοί;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT