ΑΕΙ και Τουρνικέ = Μπαχαλοτενεκές

Κύριε διευθυντά
Θυμάμαι, μικρό παιδί και αμούστακο ακόμη, κάθε βράδυ έπαιζα με τους συνομηλίκους μου το παιχνίδι του κλεφτοτενεκέ. Χωριζόμασταν σε δύο ισάριθμες ομάδες και προσπαθούσαμε η κάθε μία να πατήσει και να αρπάξει τον κλεφτοτενεκέ που ήταν τοποθετημένος στο μέσον της απόστασης των δύο ομάδων. Κάτι παρόμοιο, ομολογώ, μου θυμίζει η πανεπιστημιακή αστυνομία, με τους μπαχαλάκηδες κουκουλοφόρους. Βγάζουν στην είσοδο πανεπιστημίου το τουρνικέ και αρχίζει η «μάχη» για την αρπαγή ή καταστροφή του κλεφτοτενεκέ ή τουρνικέ.  

Αναρωτιέμαι, ποια εικόνα μπορεί να σχηματίσει ένας ξένος επισκέπτης της χώρας, βλέποντας αυτήν την κωμικοτραγική φαρσοκωμωδία; Από τη μια πλευρά, οι αστυνομικοί να «φυλάνε» τα τουρνικέ και από την άλλη, οι μπαχαλάκηδες (με τους πατρώνους αριστερόφρονες βουλευτάδες τους) να μπουκάρουν μέσα και να σπάνε, καταστρέφοντας αυτά τα σύγχρονα μηχανήματα. Και εμείς, οι αμέτοχοι παρατηρητές, που βλέπουμε να καταστρέφεται η δημόσια περιουσία, απορούμε και ρωτάμε: Γιατί οι αστυνομικοί δεν συνέλαβαν τους ταραχοποιούς και χαλαστάδες κουκουλοφόρους; Τους φόβισαν μήπως οι κουκούλες; Τότε, ποια ασφάλεια να νιώσουν οι δάσκαλοι και οι φοιτητές, όταν οι δολιοφθορείς περνούν σαν κύριοι και ανενόχλητοι, για να σπάσουν δημόσια μηχανήματα που έχουμε πληρώσει όλοι εμείς; Γιατί οι αστυνομικοί δεν κάνουν αυτό για το οποίο εξουσιοδοτήθηκαν, ορκίστηκαν και πληρώνονται να κάνουν;

Επιτέλους, κ. υπουργέ Προστασίας του Πολίτη, γιατί δεν μας προστατεύετε από τους μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόρους χαλαστάδες; Μην ξεχνάτε ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας είναι μαζί σας και περιμένει από εσάς να καθαρίσετε την κόπρον του Αυγείου, κάτι που κάνατε σωστά μετά τις εκλογές του 2019 και χαρήκαμε όλοι για την προστασία του ασύλου στα ΑΕΙ και την απελευθέρωση των Εξαρχείων από τους καταληψίες-μπαχαλάκηδες, που ήταν και η προεκλογική υπόσχεση του πρωθυπουργού. Φροντίστε να εφαρμοσθεί ο νόμος σωστά, για την πάταξη της ανομίας και την επιβολή της τάξεως. Αυτά τα δύο αποτελούν και τις προϋποθέσεις μιας ευνομούμενης πολιτείας και του κράτους δικαίου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT