Η α λα τούρκα ανάγνωση Ιστορίας

Κύριε διευθυντά
Το είπε ο κ. Χουλουσί Ακάρ: Από τότε που η χώρα αυτή (η Ελλάδα) αποσπάστηκε από την Αυτοκρατορία, μεγαλώνει εις βάρος της Τουρκίας. Είναι δυνατόν ο υπουργός Αμυνας της γείτονος χώρας να μη γνωρίζει Ιστορία; Γνωρίζει, αλλά γνωρίζει α λα τούρκα. Εχει δίκιο να λέει ότι, βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα, αλλά φαίνεται να αγνοεί –ηθελημένα φυσικά– ότι salus populi suprema lex esto, αφού η απέναντι στρατιά του Αιγαίου καραδοκεί πότε θα την ξαναπατήσουμε Ελληνες και Κύπριοι, για να εξαπολύσει έναν νέο Αττίλα, ελευθερωτή. 

Το είπε ο κ. Σημίτης όντας πρωθυπουργός: «Οι Τούρκοι είναι Ευρωπαίοι». Ρώτησε τους Τούρκους αν θέλουν να είναι Ευρωπαίοι «άπιστοι» και αν θέλουν, μπορούν; Ο κ. Τσίπρας, πάλι, αναρωτιέται… θυμοσοφικώς, «μα… έχει σύνορα η θάλασσα;». Ο πολιτικός που κυβέρνησε την Ελλάδα και φιλοδοξεί να την ξανακυβερνήσει –Θεός φυλάξοι– δεν έχει ακουστά για αιγιαλίτιδες ζώνες και χωρικά ύδατα. 

Τέτοια ακούει ο Ερντογάν και μιλάει για γαλάζιες πατρίδες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT