ΕΛΤΑ, Amazon και «αστοχίες»

Κύριε διευθυντά
Παρακαλώ να δημοσιεύσετε την παρούσα, πρωτίστως διότι πολύς κόσμος ταλαιπωρείται με τις παραδόσεις των ΕΛΤΑ κούριερ και δευτερευόντως για να γνωρίζει η κυβέρνηση ότι τζάμπα επαίρεται για την ανάταξη των ΕΛΤΑ. Τα ΕΛΤΑ κούριερ, με τον λογότυπο-ψευδώνυμο ACRPI (!!!), έχουν αναλάβει τη διανομή των προϊόντων Amazon στην Ελλάδα, προφανώς λόγω ανταγωνιστικής τιμής. Ωστόσο, συχνά αρνούνται να εκτελέσουν τις παραδόσεις για τις οποίες πληρώνονται, διά της Amazon από τους παραλήπτες, και καλούν τους τελευταίους να παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα πακέτα τους από τα κατά τόπους πρακτορεία, επικαλούμενα ψευδώς την απουσία του παραλήπτη την ώρα της παράδοσης, αλλά όχι μόνο.

Είμαι τακτικός αγοραστής προϊόντων από την Amazon και από τα παραπάνω έχω πλούσια προσωπική εμπειρία. Το τελευταίο περιστατικό, με τα ΕΛΤΑ Αμαρουσίου, είναι χαρακτηριστικό. Οπως με ενημερώνει η ιστοσελίδα της Amazon.fr, που μεταφέρει αυτούσιες τις ενημερώσεις των ΕΛΤΑ, στις 27 (Σάββατο) και 29 (Δευτέρα) Αυγούστου «προσπάθησαν» να μου παραδώσουν το πακέτο μου αλλά ήμουν «απών». Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τα ΕΛΤΑ ενημέρωσα ότι το σημείο παράδοσης είναι εταιρεία που λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες και ότι συνεπώς κάποιος υπάλληλός τους απλώς καταχώρισε ότι ήμουν απών. Τους τόνισα δε ότι, ως τακτικός πελάτης, ξέρω ότι το ίδιο συμβαίνει συχνά και ότι όπως πάντα, θα πρέπει να ενημερώσουν τον οδηγό τους την επόμενη φορά να κάνει πράγματι το δρομολόγιο και να παραδώσει το πακέτο. Η κυρία που με «εξυπηρέτησε» ωστόσο, με μεγάλη φαντασία με «ενημέρωσε» ότι η συμφωνία ΕΛΤΑ – Amazon προβλέπει μόνο δύο «προσπάθειες παράδοσης» και δεν προβληματίστηκε από το γεγονός ότι της επισήμανα ότι στην ιστοσελίδα της Amazon.gr αναφέρεται ότι θα γίνει και τρίτη «προσπάθεια παράδοσης». Και πράγματι «έγινε προσπάθεια παράδοσης», στις 21 Σεπτεμβρίου. Και, όπως και οι δύο προηγούμενες, ήταν «αποτυχημένη». Και τι δήλωσαν τα ΕΛΤΑ στην ιστοσελίδα της Amazon.fr»; Οτι η παράδοση απέτυχε διότι «δεν βρέθηκε η διεύθυνση παράδοσης».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT