Η διασπορά μας είναι και άμυνά μας

Kύριε διευθυντά
Η «Καθημερινή» με ετίμησε δημοσιεύοντας επιστολές μου που αφορούν τους Ελληνες της διασποράς και την επιθυμία τους να προσφέρουν στην πατρίδα μας.

Πρόσεξα ότι σε πρόσφατο άρθρο σας τονίσατε την υποστηριζόμενη με πολλά μέσα και επιτυχημένη προπαγάνδα της Τουρκίας, που έχει σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον στον βρετανικό Τύπο να απουσιάζουν οι καθημερινές απειλές για την κυριαρχία των νησιών μας. Μόνο μια αντι-καμπάνια από μας μπορεί να ενημερώσει τους τόσους φίλους της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο να μάθουν ότι τα όμορφα νησιά που κάθε χρόνο επισκέπτονται απειλούνται να γίνουν τουρκικά.

Είναι η μόνη ειρηνική άμυνα που έχουμε και είμαι βέβαιος ότι όλοι οι Ελληνες με τη διασπορά θα προσφέρουν να γίνει μια τέτοια προσπάθεια. Πέραν των προσπαθειών του κράτους είναι καθήκον όλων αλλά και των μέσων ενημέρωσης να γίνει μια τέτοια έκκληση συγκέντρωσης χρημάτων και να δημιουργηθεί ο μηχανισμός μιας τέτοιας καμπάνιας. Αρκετό καιρό έχουμε γίνει απλοί παρατηρητές περιμένοντας το μοιραίο ή περιμένοντας τους άλλους να έρθουν αφού γίνει το κακό. Δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT