Το σπουδαίο έργο του «Δευκαλίωνος»

Κύριε διευθυντά 
Με πόση ελπίδα και με πόση χαρά σε γεμίζουν νησίδες ελληνισμού και φιλελληνισμού που βρίσκονται διάσπαρτες ανά την οικουμένη όταν αυτές παράγουν έργο αντάξιο της παράδοσης που εκπροσωπούν! Μια τέτοια νησίδα, μικρή και ταυτόχρονα μέγιστη, είναι το σωματείο «Δευκαλίων» στη Λυών, που εδώ και 25 χρόνια υπηρετεί την ελληνική υπόθεση αθόρυβα, πλην ουσιαστικά, παρουσιάζοντας στο κοινό του πολλές από τις πολιτιστικές εκφάνσεις της ελληνικής πραγματικότητας. Ψυχή του «Δευκαλίωνος» εξαρχής είναι η Ελληνίδα Κωνσταντινουπολίτισσα πανεπιστημιακός Ειρήνη Τζεράν-Maigre.
Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου ο «Δευκαλίων» οργάνωσε ημερίδα με αντικείμενο τη Μικρασιατική Καταστροφή, στην οποία μετείχαν οκτώ ιστορικοί, κοινωνιολόγοι και γεωγράφοι, μεταξύ των οποίων ο υποφαινόμενος. Χαιρέτισε διαδικτυακά την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περί τα εκατό άτομα, ο κ. Χρυσουλάκης, γενικός γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού. Εκπρόσωπό της απέστειλε και η δημαρχία της μείζονος Λυών.

Η υψηλή ποιότητα όλων ανεξαιρέτως των εισηγήσεων και το γεγονός ότι καμία σημαντική επιμέρους πτυχή δεν παραλείφθηκε, καθήλωσαν το ακροατήριο από τις 9 το πρωί έως τις 6.30 το βράδυ. Ιδιαίτερο επίσης ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση που προκάλεσαν οι ερωτήσεις εκ μέρους του ακροατηρίου, πολλά από τα μέλη του οποίου γνώριζαν ήδη αρκετά και επιθυμούσαν να εμβαθύνουν.

Με το παρόν σημείωμα προς την «Καθημερινή» θα ήθελα να συγχαρώ τους οργανωτές/συντελεστές αυτής της τόσον επιτυχούς και ουσιαστικής εκδηλώσεως αλλά και όλους όσοι επί τέταρτον αιώνος μοχθούν για την πραγμάτωση του έργου του «Δευκαλίωνος», το οποίο προβάλλει προς τα έξω στη φίλη Γαλλία το καλύτερο πρόσωπο του Ελληνισμού.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT