Εθνικό «μοντέλο» για την ασφάλειά μας

Εθνικό «μοντέλο» για την ασφάλειά μας

Κύριε διευθυντά
Στις ημέρες μας συνέχεια ακούγονται οι φωνές πολέμου Ελλάδας και Τουρκίας, που θυμίζουν άλλες εποχές. Συχνά στις ερωτήσεις δημοσιογράφων έρχεται το ερώτημα της επαρκούς άμυνας της χώρας έναντι της πιθανής εισβολής ή παρενόχλησης του εθνικού εχθρού μας, Τουρκίας. Οι διάφοροι απόστρατοι και οι πολιτικοί καθησυχάζουν τους πολίτες.

Εχοντας υπηρετήσει στον ΟΗΕ και με θητεία στο Ισραήλ, παρατήρησα τον φόβο αυτών των ανθρώπων, των πολιτών της χώρας αυτής δηλαδή, έναντι επερχόμενου κινδύνου από εχθρικές χώρες που τους περιβάλλουν. Κατάφεραν να θωρακιστούν σε τέτοιο βαθμό που σήμερα οι εχθροί τους, τους φοβούνται. Πώς άραγε το κατάφεραν αυτό;

Πρώτον, εκπαιδεύουν όλο τον λαό ανεξάρτητα και τον κρατούν σε εφεδρεία με συχνές ασκήσεις και με τα όπλα στο χέρι. Δεύτερον, αναβάθμισαν τον ρόλο του απλού στρατιώτη σε λοχία και του λοχία σε αξιωματικό. Οι στρατηγοί τους είναι νεότατοι. Ετσι, δεν απαιτείται η προσμονή διαταγών από πάνω προς τα κάτω ακόμη και για το αυτονόητο, αφού ανάλογα του κινδύνου και οι απλοί στρατιώτες ξέρουν πώς να ανταποκριθούν. Τρίτον, έγιναν σωστές επιλογές οπλικών συστημάτων, ανασκευάστηκαν από την εγχώρια βιομηχανία ακόμη και παμπάλαια, δημιουργήθηκε ικανότατη βιομηχανία αιχμής, δόθηκε έμφαση στα έξυπνα όπλα και έγινε το ζήτημα το εξοπλιστικό προσοδοφόρο για το κράτος αυτό. Τέταρτον, βρέθηκαν τα κονδύλια και πέτυχαν οι διπλωματικές προσπάθειες να αποσπασθεί η τεχνολογία και να αποκτηθεί το υπερόπλο της πυρηνικής βόμβας. Πέμπτον, δημιουργήθηκε πλαίσιο μέριμνας για όλους ώστε οι πολίτες να είναι φιλόπατρεις και ευγνώμονες προς τη διοίκηση της χώρας τους. Εκτον, δόθηκε έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη ώστε όλοι οι πολίτες να είναι ικανοποιημένοι για τη ζωή τους και να απολαμβάνουν το ευ ζην, που δεν θέλουν να χάσουν με τίποτα.

Για να επιτευχθούν όμως όλα αυτά, υπήρχε ένα και μοναδικό χαρακτηριστικό που κράτησε και κρατάει τον λαό αυτό ενωμένο. Και αυτό το συστατικό είναι η θρησκεία.

Στην περίπτωση τη δική μας, είναι πασίγνωστο ότι η Πολιτεία αντί να εκμεταλλεύεται το εθνικό παγκόσμιο γνώρισμα Greek Orthodox, προτιμάει να διαχωρίζει τη θέση της από την Εκκλησία, από τη δύναμη δηλαδή που κράτησε αιώνες τους Ελληνες της διασποράς στα πέρατα της Γης.

Πρέπει εμείς οι πολίτες να σκεφθούμε επιτέλους και να βρούμε τις αλήθειες που σίγουρα δεν μαθαίνουμε από τους πολιτικούς, για τις δικές τους σκοπιμότητες. Αλλωστε ήταν οι πολιτικοί που κατάφεραν και δημιούργησαν τη Μικρασιατική Καταστροφή που όλοι γνωρίζουμε. Ενότητα λοιπόν πάνω απ’ όλα και όχι διχασμός, για να είναι εφικτή η ασφάλεια της χώρας μας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT