Η Δικαιοσύνη μπορεί να «τρέξει»

Κύριε διευθυντά
Από τις σημαντικότερες αιτίες της βραδύτητας απονομής της δικαιοσύνης είναι η έλλειψη προσωπικού και το «αυτοδιοίκητο» των μεγάλων δικαστηρίων.

1. Αν δεν υπάρξουν περισσότεροι άνθρωποι για να εργασθούν κατά την καθημερινή λειτουργία της Δικαιοσύνης, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα της καθυστερήσεως της απονομής της.

Η αύξηση του αριθμού των δικαστικών λειτουργών και του προσωπικού της γραμματείας θα επιφέρει άμεσα και ουσιαστικά αποτελέσματα για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης γιατί θα επιτρέψει να συνεχίζονται οι δίκες στα ποινικά δικαστήρια όλη την ημέρα με δεύτερη ομάδα δικαστών, εισαγγελέων και γραμματέων και να μην τελειώνει η δικάσιμος το μεσημέρι και να συζητούνται περισσότερες πολιτικές υποθέσεις σε κάθε δικάσιμο, αφού θα υπάρχουν περισσότεροι δικαστές που θα τις χρεωθούν.

2. Η αιρετή διοίκηση των μεγάλων δικαστηρίων που αναδεικνύεται με το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο», είναι αδύνατον να ελέγξει τους ψηφοφόρους της δικαστικούς λειτουργούς οι οποίοι την ανέδειξαν, με συνέπεια να είναι σχεδόν ανύπαρκτος ο έλεγχος της συμπεριφοράς και της αποδόσεως των μελών των δικαστηρίων και των εισαγγελιών με περαιτέρω συνέπεια, πλην άλλων, και τη χαλάρωση της προσπάθειας και της παραγωγής έργου, και αυτό είναι άλλη μία σοβαρή αιτία της επιβραδύνσεως της απονομής 
της δικαιοσύνης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT