Ο αγωγός λυμάτων, οι πισίνες, οι κάτοικοι

Ο αγωγός λυμάτων, οι πισίνες, οι κάτοικοι

Κύριε διευθυντά
Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στη μεγάλη αυτή αδικία την οποία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η ΕΥΔΑΠ με τον τεράστιο αγωγό λυμάτων με εκβολή στη Βραυρώνα πλησίον του αρχαιολογικού μουσείου, που επηρεάζει βέβαια άμεσα και την καθαρότητα της θαλάσσιας περιοχής στο Πόρτο Ράφτη. Το όλο σχέδιο είναι, κατά τη γνώμη μου, παρανοϊκό γιατί στη Βραυρώνα θα συγκεντρώνονται όλα τα λύματα από Μαραθώνα – Ραφήνα – Λούτσα – Κορωπί – Μαρκόπουλο – Αεροδρόμιο και όχι μόνο. Με ανάποδη κατεύθυνση θα συγκεντρώνονται επίσης τα λύματα από Aνάβυσσο – Σούνιο – Λαύριο – Κερατέα και τις γύρω περιοχές!! Η εξήγηση που δίδεται είναι ότι η θάλασσα του Σαρωνικού πρέπει να διατηρηθεί καθαρή ενόψει μάλιστα της δημιουργίας της «Ριβιέρας» στο Ελληνικό.

Θα πρέπει όλοι μαζί οι κάτοικοι της Χαμολιάς – Βραυρώνας και εμείς από Αγιο Σπυρίδωνα Πόρτο Ράφτη να αντιδράσουμε πιο έντονα και να απαιτήσουμε από την ΕΥΔΑΠ τουλάχιστον ο αγωγός που είναι προγραμματισμένος να έχει μήκος 900 μ. να επιμηκυνθεί στα 1.500 μ. για να εξασφαλίσουμε την καθαρότητα της θαλάσσιας περιοχής μας. Απορώ επίσης γιατί οι ιδιοκτήτες των μεγάλων κτημάτων στην περιοχή Αγίου Σπυρίδωνος – Πόρτο Ράφτη δεν αντιδρούν. Μήπως γιατί χρησιμοποιούν πισίνες και όχι τη θάλασσα;

Μπορεί η ΕΥΔΑΠ να διαβεβαιώνει ότι η επεξεργασία των λυμάτων θα είναι τέλεια και ότι με τον βιολογικό καθαρισμό το νερό του αγωγού θα είναι καθαρό. Σκεφτείτε όμως τους απλούς ανθρώπους που το καλοκαίρι έρχονται από μακριά καθημερινά με τα παιδιά τους στη Βραυρώνα και στο Πόρτο Ράφτη για να κολυμπήσουν. Γι’ αυτόν τον κόσμο πρέπει να φροντίσουμε να μη μολυνθεί η θάλασσα στη Βραυρώνα και στο Πόρτο Ράφτη.   

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT