Παλαιοί και νέοι συνταξιούχοι

Κύριε διευθυντά
Με αφορμή την επιστολή του κ. Παν. Γεωργούση που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29ης Σεπτεμβρίου, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω.

Στην επιστολή γίνεται αναφορά στο «προνόμιο» της προσωπικής διαφοράς το οποίο χαρακτηρίζεται ως αδικία, η δε κατάργησή του από τον «γαλαντόμο πρωθυπουργό» θα ήταν «νόμιμη, δημοκρατική και δίκαιη».

Ομως η αλήθεια είναι ότι ο κ. Γ. Κατρούγκαλος με τον νόμο 4387/2016 θέλησε να περικόψει τις δαπάνες των συντάξεων, επιλέγοντας να το πράξει πετσοκόβοντας τις συντάξεις μόνο των νέων συνταξιούχων, που θα έβγαιναν στη σύνταξη από τον Μάιο του 2016 και μετά, και αφήνοντας ανέπαφες τις συντάξεις των παλαιών συνταξιούχων εφαρμόζοντας το τρικ της προσωπικής διαφοράς, με σκοπό να αποφύγει το πολιτικό κόστος που θα είχε από τους παλαιούς συνταξιούχους που θα έβλεπαν τη μείωση της σύνταξής τους άμεσα.

Στην ουσία δηλαδή η προσωπική διαφορά λειτούργησε ως αύξηση της σύνταξης προκαταβολικά από τον Μάιο του 2016 και θα διατηρούνταν ώς τον μηδενισμό της από τις μελλοντικές αυξήσεις με τον συμψηφισμό τους.

Επομένως, αν υπάρχει μια αδικία, αυτή αφορά κυρίως τους νέους συνταξιούχους που βγήκαν στη σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016 και είδαν τη σύνταξή τους να μειώνεται δραματικά κατά 250-350 ευρώ τον μήνα, ενώ αν η μείωση το 2016 αφορούσε όλους, παλιούς και νέους, δεν θα υπερέβαινε τα 50-60 ευρώ.

Προφανώς ο κ. Γεωργούσης αυτή την αδικία δεν την είδε πουθενά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT