O Ευαγγελιστής, τα παιδιά, τα κατηχητικά

O Ευαγγελιστής, τα παιδιά, τα κατηχητικά

Κύριε διευθυντά
Αναγνωρίζω την απόλυτη ελευθερία της κ. Ξένιας Κουναλάκη να επικρίνει την Εκκλησία με το σχόλιο «Επιστροφή στο κατηχητικό σχολείο;» («Κ», 20 Οκτωβρίου), αρνούμαι όμως απολύτως να της αναγνωρίσω την ιδιότητα της αυθεντικής ερμηνεύτριας της Καινής Διαθήκης. Παραθέτω τμήμα του κειμένου της κ. Κουναλάκη:

«Σύμφωνα με μία ενδιαφέρουσα ερμηνεία του στίχου “και προσέφερον αυτώ τα παιδία… οι δε μαθηταί επετίμων τοις προσφέρουσιν”, στο κατά Μάρκον Ευαγγέλιο, οι μαθητές του Χριστού αποδοκίμασαν το γεγονός ότι προσφέρθηκαν τα παιδιά στον Ιησού, γιατί ακόμη δεν έχουν αντίληψη. Θα έπρεπε συνεπώς να αφεθούν μόνα τους να προσέλθουν σε αυτόν, όπως λέει κι ο ίδιος στη συνέχεια».

Interpretatio palmaris! Ερμηνεία αξία στεφάνου! Κατά δυστυχίαν όμως ο Ευαγγελιστής Μάρκος κυριολεκτικά την διαπομπεύει. Αντιγράφω:

«Και προσέφερον αυτώ παιδία, ίνα αυτών άψηται οι δε μαθηταί επετίμων τοις προσφέρουσιν. Ιδών δε ο Ιησούς ηγανάκτησε και είπεν αυτοίς άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με, και μη κωλύετε αυτά των γαρ τοιούτων εστίν η βασιλεία του Θεού […] και εναγκαλισάμενος αυτά κατηυλόγει τιθείς τας χείρας επ’ αυτά.»

Αυτά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT