Οι ιστορικές στήλες της «Κ»

Κύριε διευθυντά
Ως παλιός, παροπλισμένος τώρα πια, φιλόλογος του 9ου Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών, διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ακόλουθη είδηση από ανάτυπο της «Καθημερινής» της 7/6/1922 στη στήλη «Αθηναϊκή ζωή».

«Εις το 9ον Γυμνάσιον εορτάσθη η χθεσινή ένδοξος επέτειος, πρωτοβουλία του συλλόγου καθηγητών. Τον πανηγυρικόν εξεφώνησε ο Γυμνασιάρχης κ. Καλλιάφας».

Από τις παρακείμενες δημοσιεύσεις της εφημερίδας προκύπτει ότι πρόκειται για τον μεγαλειώδη εορτασμό στη Χίο της επετείου της πυρπόλησης της τουρκικής ναυαρχίδας από τον Κ. Κανάρη (6-6-1822) στον οποίο παραβρέθηκαν όλες οι αρχές και ο βασιλιάς.

Παραπλεύρως σε άλλη στήλη η «Καθημερινή» σχολιάζει:

«Η δε “Πατρίς” πλειοδοτούσα ως πάντοτε ετοποθέτησε παραπλεύρως της σχετικής ειδήσεώς της με μεγαλείτερα στοιχεία και ιδίας της δημιουργίας κατασκεύασμα υπό τον τίτλον. Διαδηλώσεις υπέρ του Βενιζέλου εις το Γαλαξείδι και τα χωρία της Παρνασσίδας. Ο λαός τραγουδεί και χορεύει τον Ψηλορείτην».

Αυτά δύο μήνες πριν από την καταστροφή. Διδάσκει άραγε τίποτα η Ιστορία;

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT