Οι συντάξεις πανεπιστημιακών

Κύριε διευθυντά
Ο διαπρεπής καθηγητής και συνεργάτης της εγκρίτου εφημερίδος «Η Καθημερινή» κ. Χρήστος Γιανναράς, στην επιφυλλίδα της 13/11/2022, με τίτλο «Αξιοπρέπεια: τι να την κάνεις;», διαλαμβάνει, μεταξύ των άλλων, και τα εξής, επί λέξει: «Η λογική των ανθρώπων της εξουσίας είναι η αυθαιρεσία του χορτάτου, που απορεί: Γιατί ο συνταξιούχος πανεπιστημιακός χρειάζεται αξιοπρέπεια, “τι να την κάνει”; Εχει το ένα πέμπτο της σύνταξης Συμβούλου Επικρατείας, αυτονόητη καταδίκη στην ισόβια πενία». 

Σημειωτέον ότι ο ίδιος διακεκριμένος καθηγητής (συνταξιούχος ων) εις άλλην, προ πολλού, δημοσιευθείσα επιφυλλίδα, επεσήμανε ότι ο μηνιαίος μισθός του βουλευτή είναι 6.000 ευρώ, ενώ του συνταξιούχου πανεπιστημιακού είναι 1.300 ευρώ!

Κατόπιν των ανωτέρω υποβάλλομε, προσηκόντως, τη θερμοτάτη παράκληση όπως λάβει γνώση του ζέοντος αυτού θέματος ο επί των Οικονομικών αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, θέτων, εν ανάγκη, τούτο υπ’ όψιν και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς άρσιν της προφανούς αυτής αδικίας εις βάρος των συνταξιούχων πανεπιστημιακών καθηγητών.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT