Πόσο «Μη» είναι τελικώς οι ΜΚΟ;

Kύριε διευθυντά 
Με αφορμή το τόσο επίκαιρο άρθρο του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου (φ. 24/11) για τις ΜΚΟ, έχω τις ακόλουθες σκέψεις: Το όνομα Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) είναι μια προφανής αντίφαση.

Πώς είναι δυνατόν, οργανώσεις που χρηματοδοτούνται κατά 90% από κυβερνήσεις, δήμους κ.λπ. (και με ένα 10% από Σόρους και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις), να είναι «Μη»; Η απλή λογική μας λέει ότι όταν πληρώνεσαι για μια αποστολή, από κάποιους ή κάποιον, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις σχέση με τους εργοδότες που σε πληρώνουν! Ενα πρόσφατο παράδειγμα, που έχει σοκάρει πολύ κόσμο εδώ στη Γαλλία:

Η «γραφική» δήμαρχος Παρισιού Αν Ινταλγκό και το δημοτικό συμβούλιο έδωσαν 100.000 ευρώ στη ΜΚΟ που οργάνωσε τη μεταφορά, από τη Λιβύη, 260 παράνομων μεταναστών με το «Ocean Viking», στην Τουλόν. Τη σχέση έχει η Τουλόν, στο νότιο άκρο της Γαλλίας, με το Παρίσι, την ίδια ημέρα που ο δήμος ψήφισε 52% αύξηση του φόρου κατοικίας στους δημότες του Παρισιού; Θύελλα αρνητικών σχολίων.

…Για ανθρωπιστικές ενέργειες προς τους μετανάστες, αλλά και για πληρωμές των ποτών στα μπαρ της Λέσβου και της Σάμου, όπου γλεντάνε οι εθελοντές των ΜΚΟ, μετά τις κουραστικές ημέρες που είχαν σώζοντας μετανάστες στο Αιγαίο; Τα καημένα…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT