Οι γονείς, τα παιδιά και οι «κακοί λύκοι» 

Οι γονείς, τα παιδιά και οι «κακοί λύκοι» 

Κύριε διευθυντά 
Σε ένα άρθρο στην εφημερίδα Daily Mail, μια Αμερικανίδα ανακρίτρια με πείρα σε περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, η Τέρα Αβίλα, αποκάλυψε με απλά λόγια τους πέντε κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουν οι γονείς για να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους «κακούς λύκους». Κανόνες που εφαρμόζει και η ίδια στα τρία δικά της παιδιά. 

1) Ποτέ να μην τα αφήνουν να κοιμούνται σε σπίτια φίλων, γιατί δεν ξέρεις ποιος θα είναι εκεί ή ποιος μπορεί να τρυπώσει τη νύχτα. Μπορεί να σε μισήσουν για αυτό, αλλά δεν αξίζει να το ρισκάρεις. 

2) Να μην τα αφήνουν να χρησιμοποιούν το Snapchat, γιατί και η τοποθεσία τους εντοπίζεται και, αντίθετα από ό,τι πιστεύουν τα παιδιά, οι φωτογραφίες τους δεν εξαφανίζονται. 

3) Τα παιδιά να μην αφήνουν κανέναν να τα χαϊδεύει και να τα φιλάει, ακόμη και συγγενείς, αν δεν έχουν δώσει τα ίδια τη συγκατάθεσή τους. 

4) Τα παιδιά να μην έχουν μυστικά από αυτούς. Αν κάποιος άλλος ενήλικος τους πει να κρατήσουν κάτι μυστικό, όταν δεν πρόκειται για κάποια έκπληξη που θέλουν να κάνουν σε κάποιον, να μην το κρατήσουν μυστικό. Επίσης, μυστικά που τους εμπιστεύονται οι φίλοι τους, όταν είναι για να τους προστατέψουν. 

5) Να μαθαίνουν στα παιδιά να χρησιμοποιούν τις σωστές ονομασίες για τα διάφορα μέρη του σώματός τους και όχι γελοία ονόματα. Ετσι, αν συμβεί κάτι, θα μπορέσουν να βοηθήσουν και την αστυνομία να καταλάβει καλύτερα τι ακριβώς συνέβη. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT