Το λογισμικό, η e-πειρατεία

Κύριε διευθυντά
Η κ. Αρτεμις Σίφορντ («Κ», 27/11) αναφέρει πως είδε το όνομά της στον δεύτερο κατάλογο των θυμάτων παρακολούθησης με το Predator και πάγωσε! Γιατί άραγε; Ηταν πράγματι εγκλωβισμένο το τηλέφωνό της ή όχι; Στην πρώτη εκδοχή (ως ο κ. Θαν. Κουκάκης) σημαίνει ότι αφελώς συναίνεσε. Στη δεύτερη εκδοχή (ως ο κ. Ανδρουλάκης) φέρθηκε έξυπνα.

Η υπόλοιπη διατριβή, αν και σύμφωνη γενικώς με τη βεμπεριανή ηθική της πεπoίθησης, δεν μας λέει τίποτα λειτουργικά χρήσιμο.

Διαβάζουμε για «κακόβουλο» λογισμικό σαν να έχουμε και «καλόβουλο» τέτοιο. Το λογισμικό του Predator δεν είναι παρά λογισμικό ηλεκτρονικής πειρατείας. Η ηλεκτρονική πειρατεία, εξ όσων γνωρίζω, είναι αφενός ήδη παράνομη και αφετέρου άχρηστη για τις ανά τον κόσμο ΕΥΠ. Αυτές νομίμως –και με τον εισαγγελέα– μπορούν να εγκλωβίσουν όποιου το τηλέφωνο κριθεί δυνάμει επικίνδυνος και με δυνατότητες αρκούντως επαρκείς.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT