Κακοποίηση: Γραμμή άμυνας από τα σχολεία

Κακοποίηση: Γραμμή άμυνας από τα σχολεία

Κύριε διευθυντά
Ο αριθμός των 40.000 κακοποιημένων παιδιών προκαλεί σοκ. Κάθε μέρα δύο παιδιά κακοποιούνται σεξουαλικά, θύματα παιδόφιλων και παιδεραστών. Τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, 294 παιδιά έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από ανθρωπόμορφα τέρατα. Τα μαρτύρια της 12χρονης από τον εξακολουθητικό βιασμό της έσκασαν σαν βόμβα και είναι ανατριχιαστικά. Μερίδα του τηλεοπτικού κοινού διψάει να δει στην TV λεπτομέρειες λόγω μαζικής νοσηρής περιέργειας. Πρωτοφανής καταιγίδα βίας που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία με αποτρόπαια εγκλήματα. Πάντοτε στα περιστατικά αυτά οι γείτονες (σε παραλυσία ή λήθαργο) με απάθεια και υποκρισία χύνουν εκ των υστέρων… κροκοδείλια δάκρυα. Οι δάσκαλοι της 12χρονης ουδέποτε ενημέρωσαν τους γονείς της για τις αναρίθμητες απουσίες της και ουδέποτε μετέβησαν στο σπίτι της για τον σκοπό αυτό. Το υπ. Παιδείας όχι μόνο δεν ζήτησε συγγνώμη για την έλλειψη αποτροπής τέτοιων κακουργημάτων, αλλά προκλητικά δεν προέβη σε καμία σχετική δήλωση. Προφανέστατα οφείλει να εκδώσει εγκύκλιο για όλα τα σχολεία της επικράτειας ώστε:

α) Οι νεοδιορισθέντες (μετά δεκαετίες) 3.000 ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί να καταγράφουν, να επεξεργάζονται τα στοιχεία και να τα στέλνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο βόθρος της βίας στο σχολείο θα πρέπει να ανοίξει. 

β) Να λειτουργήσουν τα πρωτόκολλα στα σχολεία για τον εντοπισμό των ύποπτων περιστατικών. 

γ) Να ενημερωθούν οι μαθητές με sms (όπως στην πανδημία) για την τηλεφωνική γραμμή SOS «1056» του Χαμόγελου του Παιδιού. Ετσι θα δώσουμε φωνή στα παιδιά. Οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα σχολεία δυστυχώς έχουν κενά στα φίλτρα τους, άρα δεν υπάρχουν άμυνες στην παιδική κακοποίηση. Λόγω της πρωτοφανούς καταιγίδας βίας στα σχολεία και στην κοινωνία και επειδή δεν υπάρχει αναχαίτιση του φαινομένου, καλό είναι να μιμηθούμε άλλες χώρες και να θεσπίσουμε ως ποινική κύρωση τον χημικό ευνουχισμό. Αναμένει η ελληνική κοινωνία τη γνωστοποίηση «της πελατείας» με τα 213 ονόματα για διαπόμπευση και παραπομπή σε δίκη. Το να μιλάμε δεν είναι «καταγγελία», αλλά συμβολή στο να σωθούν ψυχές. Δυστυχώς ο άνθρωπος έχασε την ανθρωπιά του. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT