Η Ε.Ε. αναζητεί εμπνευστές αξιών

Κύριε διευθυντά
Στις Βρυξέλλες διανοίγεται πλέον ένας Καιάδας οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων, διασπαστικών για την ενότητα και τη δημοκρατική συνείδηση της Ε.Ε. Το αίσθημα ασφαλείας των Ευρωπαίων πολιτών, η βασική εμπιστοσύνη τους σε κοινές αξίες φθείρονται καθημερινά και υποσκάπτουν τα θεμέλια του ευρωπαϊκού ιστορικού εγχειρήματος. Παράλληλα, δυναμώνουν συνεχώς οι επίβουλες φωνές των ακραίων και περιθωριακών, των λαϊκιστών και οπαδών της βίας, των αρνητών δημοκρατικών θεσμών και υγιούς κοινοβουλευτισμού.

Οι εκκωφαντικοί στροβιλισμοί του αδυσώπητου αυτού κυκλώνα μάς περιβάλλουν ήδη από παντού: όχι μόνον από το εμπόλεμο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο το οποίο εκτείνεται πλέον από τη Φινλανδία μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και τα στενά του Βοσπόρου, αλλά και σε όλα τα ευαίσθητα ενεργειακά μέτωπα των ευρωπαϊκών εθνών, όπως και στις λαϊκιστικές εξεγέρσεις διαφόρων εμπνεύσεων και επιδιώξεων, από τις δεξιόστροφες Ουγγαρία και Ιταλία μέχρι τη ρεπουμπλικανική αποικιοκρατική Γαλλία. 

Οι συνθήκες απαιτούν να ακουστεί μια δυνατή, δυναμική, ενωτική ευρωπαϊκή φωνή που να απευθύνεται με κύρος και πειστικότητα σε όλους μας. Η θαρραλέα αυτή φωνή πρέπει να μας μιλήσει για αδυσώπητη Δικαιοσύνη, για τις δημοκρατικές και πολιτιστικές αξίες που μας εμπνέουν και μας στηρίζουν, για μια Ευρώπη ρωμαλέα και ιστορικά δικαιωμένη η οποία είναι έτοιμη να αντισταθεί, να καταστείλει, να επιβάλει, να κυριαρχήσει σαν ηγέτιδα δύναμη! Εδώ και τώρα βρίσκεται η ευκαιρία της αναμόρφωσης της Ε.Ε. για το απαιτητικό μέλλον που πρέπει να ενστερνισθεί και να πραγματοποιήσει.

Επιτέλους όλοι κατανοούμε ότι η Ευρώπη των Βρυξελλών δεν χρειάζεται περισσότερους καλοπληρωμένους κοινοτικούς υπαλλήλους – η Ευρώπη χρειάζεται ηγέτες και εμπνευστές αξιών. Βαθιά θλίψη προξενεί το γεγονός ότι αυτές οι ηγετικές φωνές δεν ακούγονται μέχρι τώρα, είτε επειδή επικαλύπτονται από τον εκκωφαντικό ορυμαγδό πολλαπλών ΜΜΕ, είτε επειδή φυλακίζονται από πολιτικές αβελτηρίες. Προσδοκούμε ότι το μέλλον θα τις δικαιώσει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT